Banca americana de investitii Bear Stearns va reduce cu circa 240 numarul angajatilor diviziilor de credite ipotecare cu grad ridicat de risc, pe fondul crizei acestui sector si al inaspririi conditiilor de acordare a imprumuturilor, transmite Reuter
Banca americana de investitii Bear Stearns va reduce cu circa 240 numarul angajatilor diviziilor de credite ipotecare cu grad ridicat de risc, pe fondul crizei acestui sector si al inaspririi conditiilor de acordare a imprumuturilor, transmite Reuters, citat de Mediafax. Grupul american are circa 15.100 de angajati, la nivel mondial, iar disponibilizarile mentionate nu vor afecta posturile de pe Wall Street, a anuntat Bear Stearns.Aproximativ 100 de concedieri vor fi realizate la Encore Credit, firma preluata in 2006 de banca americana, pentru 26 milioane de dolari, iar diferenta de 140 de disponibilizari va afecta divizia Bear Stearns Residential, care finanteaza credite ipotecare riscante si imprumuturile de tip Alt-A, cu un nivel de risc intermediar. Banca a declarat ca aceste reduceri de personal reflecta instalarea unui nou sistem computerizat care "ne va face mai eficienti in servirea clientilor dintr-o locatie centrala".Criza din sectorul creditelor riscante a determinat inchiderea a doua fonduri administrate de Bear Stearns si concedierea co-presedintelui Warren Spector. Totodata, zeci de firme specializate in astfel de imprumuturi si-au oprit definitiv sau au redus activitatea, renuntand la o parte din personal. Bear Stearns a aratat, intr-un comunicat, ca Encore Credit si Bear Stearns Residential au evaluat conditiile de piata si numarul angajatilor, in vederea eficientizarii operatiunilor."Prin urmare, am decis sa reducem numarul posturilor si sa inchidem doua centre operationale", se mai spune in comunicat. Centrele selectate pentru a fi inchise sunt localizate in Virginia si Pennsylvania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.