Tranzactiile speciale incheiate cu actiunile companiilor Cominco Bucuresti si Romcarbon Buzau au urcat valoarea tranzactiilor incheiate vineri in piata Rasdaq pana la 13,97 milioane lei, in crestere cu 35,6%.Un pachet de actiuni reprezentand 3,2% din
Tranzactiile speciale incheiate cu actiunile companiilor Cominco Bucuresti si Romcarbon Buzau au urcat valoarea tranzactiilor incheiate vineri in piata Rasdaq pana la 13,97 milioane lei, in crestere cu 35,6%.Un pachet de actiuni reprezentand 3,2% din capitalul firmei de constructii Cominco Bucuresti a facut obiectul unor tranzactii speciale pe piata Deal de pe Rasdaq, valoarea transferurilor fiind de 4,62 milioane de lei.Titlurile au fost cedate prin intermediul a trei tranzactii speciale la un pret de 80 de lei pe unitate, in urcare cu 11,11%. Compania Cominco a inregistrat schimburi de 854.522 lei, iar actiunile companiei s-au scumpit cu 0,41%, pana la 72,30 lei.Un alt pachet de actiuni reprezentand 2,4% din capitalul producatorului de placi si profile din plastic Romcarbon Buzau s-a transferat prin intermediul unei tranzactii Deal, pentru 1,5 milioane de lei. Pachetul de 1,2 milioane de actiuni a fost vandut la un pret de 1,25 lei, cu 8,76% sub cotatia de referinta din ziua precedenta.Indicele compozit Rasdaq-C a scazut cu 1,53%, pana la 5.096,11 puncte. La categoria de baza a Rasdaq au fost efectuate tranzactii in valoare de peste 7,28 milioane lei.Indicele RAQ-I, care prezinta evolutia a noua companii listate la prima categorie a Rasdaq, s-a depreciat cu 1,3%. Cea mai mare valoare, de 264.189 lei, a fost inregistrata de tranzactiile cu actiuni Electromagnetica. Titlurile companiei au scazut pana la 1,90 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.