Filmul regretatului Cristian Nemescu si-a adjudecat si trofeul festivalului din Sf.-Gheorghe, cu o mentiune pentru interpretarea actorilor Ion Sapdaru si Razvan Vasilescu, plus distinctia oferita de public.Ion Sapdaru este responsabil pentru
cele mai comice scene din film "Trofeul acesta este mai greu decit un Oscar", a comentat presedinta juriului de lungmetraj, Marina Grasic, inainte de a-i inmina realizatorului montajului de la „California Dreamin’ (nesfirsit)", Catalin Cristutiu. Ea a declarat si ca decizia juriului a fost luata in unanimitate. De altfel, Cristutiu se afla a doua oara pe scena, dupa ce acceptase deja premiul publicului - 222 de votanti - pentru lungmetraj. O coincidenta fericita a facut, dupa cum a punctat criticul de film si membra juriului Irina Margareta Nistor, ca, tot in seara de simbata, unul dintre interpretii principali din filmul lui Nemescu, Andi Vasluianu, sa se casatoreasca. Cristutiu a declarat pentru NewsIn ca filmul lui Nemescu a avut concurenti foarte puternici la Sf.-Gheorghe: „Selectia de anul acesta mi s-a parut cea mai buna de la «Anonimul» de pina acum". Montorul a spus totusi ca este mai multumit de premiile primite de film in strainatate, „nu din snobism, ci pur si simplu din suspiciune", pentru ca, „cel putin la Cannes, nu exista in nici un caz parti-pris-uri, nici pozitive, nici negative". Cristutiu s-a referit la indoiala ca premierea peliculei s-ar datora faptului ca romanii ar fi induiosati de moartea regizorului Cristian Nemescu, dar a declarat ca nu se poate pune aceasta problema la „Anonimul", unde juriul a fost format in mare parte din straini.

Tot la Sectiunea lungmetraj, un alt dublu cistigator a fost „Exilul", de Andrey Zvyagintsev, lui revenindu-i Premiul pentru imagine, in valoare de 2.000 de euro. Pelicula ruseasca a obtinut si Premiul pentru regie, de 5.000 de euro, juriul apreciind „viziunea cinematografica uimitoare". La lungmetraj au mai fost acordate doua distinctii speciale pentru interpretare: lui Hannah Herzsprung, pentru rolul din filmul „Patru Minute", realizat de Chris Kraus, si lui Elio Germano, pentru interpretarea din „Fratele meu e singur la parinti", in regia lui Daniele Luchetti.

La scurtmetraj de fictiune, printre cistigatori s-a numarat un alt roman - Alexandru Mavrodineanu - care s-a ales cu un Premiu special pentru „Lectia de box". Cel mai bun scurtmetraj de fictiune a fost declarat „Before The Wind Blows", de Samer Najari, din Canada. Premiul special „Ovidiu Bose Pastina" a plecat in Cehia, fiindu-i destinat regizorului Hossein Martin Fazeli, si a fost ridicat de un conational, jurnalist la „Screen International". Favoritul publicului de la aceasta sectiune, care a obtinut consensul a 20 de spectatori, a fost „Save The World", al spaniolului David Casals-Roma. In ceea ce priveste Sectiunea de scurtmetraj de animatie, principala distinctie i s-a decernat brazilianului „Tyger", de Guilherme Marcondes.