Suparati pe Negoita de la trei (adica de la Sectorul 3) c-a zis ca vrea sa le desfiinteze tonetele cu flori, florarii bucuresteni au iesit in strada ca sa scoata jugul pus de primar pe tulpinile florilor lor. Caci, pentru ei, florile sunt ca si copii
Suparati pe Negoita de la trei (adica de la Sectorul 3) c-a zis ca vrea sa le desfiinteze tonetele cu flori, florarii bucuresteni au iesit in strada ca sa scoata jugul pus de primar pe tulpinile florilor lor. Caci, pentru ei, florile sunt ca si copiii lor.


Ce vor florarii: "Vrem sta-bi-li-ta-te". Pentru ca nu sunt oameni care sa se multumeasca cu putinul stabilitatii, florarii mai vor si: "Vrem sa muncim" si, de asemenea, ei mai vor urmatorul lucru: "Vrem un oras cu flori". Trecatorul induiosat de soarta florilor bucurestene se poate opri o clipa ca sa verse o lacrima pentru florarii bucuresteni. Care, in ultima instanta, nu vor decat "stabilitate", "un oras cu flori" si "sa munceasca".  Am vorbit, stimati clienti si dragi iubitori ai frumosului, cu doamna Tanta, Regina Florilor din Bucuresti. Cu "r" mare si "f" mare. Doamna Tanta pe buna dreptate e si dumneaei suparata, pentru ca dumneaei, daca are un en-gros de flori in Piata George Cosbuc, nu mai are cui sa le vanda si deci situatia e nasoala, mai ales ca florile alea nu dureaza o vesnicie.


DOAMNA TANTA. "Am facut tot ce ne-au spus. Ne-au cerut case de marcat? Ne-am luat case de marcat, sa nu mai zica nimeni ca nu le dam bon fiscal cand ia omul o panseluta. Ne-au cerut aer conditionat? Ne-am pus aer conditionat. Ne-au cerut sa nu mai stam in corturi ca cica stricam fasonul. Ne-am facut tonete din termopane. Acuma iar nu e bine. Auzi, ca cica stricam fasonul strazii. Pai, daca o floare strica fasonul strazii, atunci ce sa mai zic si eu."


Mda, chiar. E evident ca florile strica total aspectul strazii, si Negoita are dreptate sa desfiinteze tonetele de flori, intrucat, sincer acuma, nu se vad prea bine rahatii de caine de pe trotuar daca scoate si florile. Si apropo, suntem absolutamente convinsi ca domnul Negoita, cand vrea sa cumpere flori, in loc de un buchet de trandafiri, aduce o galeata cu rahati de caine stransi de pe trotuar, rahati care, desigur, sunt mult mai estetici decat niste amarati de trandafiri, care au si tepi pe deasupra.  


Mitingul de protest al florarilor continua, domnilor si domnilor, si la ora la care scriem aceste inaltatoare randuri. Vor mai protesta ce vor mai protesta prietenii nostri florarii, pentru ca e dreptul lor sa protesteze, dar Negoita si Videanu or sa-si vada de-ale lor. Videanu e prea ocupat sa aduca toalete marfa pe care sa le puna la vedere in strada, sa stie tot omul prin ce stari treci, iar Negoita... ei bine... Negoita ar fi fost un primar bun daca nu s-ar fi imprietenit peste poate cu Videanu, care-l invata numai la prostii pe Negoita. "Videanu care face." Adica Videanu care face si drege, casunandu-i tocmai pe vanzatorii de flori.


COMUNISTI. "Si Ceausescu ne lasa sa vindem flori pe strada", se aude un comentariu, iar doamna Tanta ii da dreptate vocii, apreciind ca, daca esti om de omenie, esti om de omenie si gata. Cu Videanu si Negoita n-ai insa cum sa fii om de omenie. Comparatia cu Ceausescu facuta involuntar de o florareasa nu e de natura sa faca cinste primarului de la trei. Nici primarului din Elisabeta. Pardon. Din 6 martie. Sa spunem adio florilor de pe strazi, sa uram bun-venit tonetelor de patiserie, din ce in ce mai multe si mai grasoase, si, de asemenea, "sa nu uitam nicicand sa iubim trandafirii".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.