Fotografiile surprind Muntele Sfant al Greciei dintr-o perspectiva putin obisnuita, oferind vizitatorilor o intalnire speciala cu aceasta lume la care putini au acces. Artistul fotograf a venit pentru prima data in Romania pentru a aprticipa la verni
Fotografiile surprind Muntele Sfant al Greciei dintr-o perspectiva putin obisnuita, oferind vizitatorilor o intalnire speciala cu aceasta lume la care putini au acces. Artistul fotograf a venit pentru prima data in Romania pentru a aprticipa la vernisajul expozitiei. Au fost prezenti, de asemenea, reprezentanti ai Ambasadei Greciei la Bucuresti, precum si ai Primariei Oradea. Lucrarile expuse au fost comentate la vernisaj de catre criticul de arta dr. Ramona Novicov, din ale carei aprecieri retinem: "Cand spui Athos, spui o lume inchisa, restrictiva, care vietuieste mai aproape de cer decat de pamant. Pentru foarte multi, in special pentru femei, lumea Athosului este interzisa, deoarece in acest moment feminitatea reprezinta ispita, frumusete nepermisa atingerii, inseamna o imaginatie periculoasa, si, avem nevoie de artisti fotografi care sa ne dezvaluie si noua, restului omenirii, penumbrele unei lumi pe care doar ne-o putem imagina. Athosul ramane un pamant al spiritualitatii, un loc sfant, de o forta reala, activa si in zilele noastre". (D.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.