Romania - Turcia - Tricolorii s-au reunit ieri la Centrul de Fotbal Mogosoaia In vederea meciului amical de maine cu Turcia, selectionerul Victor Piturca l-a convocat si pe antrenorul-jucator al echipei FC Vaslui, detinatorul recordului de sel
Romania - Turcia - Tricolorii s-au reunit ieri la Centrul de Fotbal Mogosoaia In vederea meciului amical de maine cu Turcia, selectionerul Victor Piturca l-a convocat si pe antrenorul-jucator al echipei FC Vaslui, detinatorul recordului de selectii in prima noastra reprezentativa.  In varsta de 39 de ani, Dorinel Munteanu, care are 131 de prezente in echipa nationala, revine printre "tricolori" dupa un an de absenta, mai precis de la data de 16 august 2006, cand Romania a invins Cipru la Constanta, tot intr-un meci amical, cu 2-0. "Am tinut neaparat ca Dorinel sa vina. Echipa are nevoie de experienta lui Dorinel si ne vom folosi in continuare de serviciile lui", a explicat Piturca.   AMBITIOS. Fractura de peroneu suferita de stelistul Plesan in meciul cu CFR Cluj si retrogradarea craioveanului Dorel Stoica i-au dat selectionerului planurile peste cap: "Plesan era in atentia mea, de altfel, el a si fost prezent la ultima actiune a echipei nationale. El, Zicu si Cocis sunt pierderi importante. In privinta lui Dorel Stoica voi avea o discutie cu cei din conducerea Universitatii Craiova sa vad ce se intampla, nu mi se pare normal sa fie exclus din lot, fiindca nu a jucat atat de slab". Desi nu va avea la dispozitie toti jucatorii pe care si-i dorea, Piturca are aspiratii dintre cele mai mari.   "Meciul cu turcii este foarte dificil, pentru ca ei practica un fotbal agresiv, dar consider ca ne va ajuta foarte mult, fiindca si Belarus joaca la fel. Pentru mine este important ca echipa nationala sa nu piarda nici un meci anul acesta." Meciul cu Turcia de maine, de la ora 21:00, care va avea loc pe Stadionul National, este ultimul joc de verificare a tricolorilor inaintea partidei cu Belarus, din preliminariile CE 2008, programata la 8 septembrie la Minsk.   Lotul de 20 Cei 20 de jucatori care s-au prezentat ieri la Centrul de Fotbal Mogosoaia sunt: Lobont (Dinamo), M. Popa (Poli Timisoara) - portari; P. Marin, D. Goian (ambii Steaua), M. Constantin (Rapid), Chivu (Inter Milano), R. Stefan (Dinamo), Rat (Sahtior) - fundasi; Fl. Petre (TSKA Sofia), Nicolita, M. Radoi, N. Dica (toti Steaua), Codrea (Siena), C. Lazar (Rapid), D. Munteanu (FC Vaslui), Ad. Cristea (Dinamo) - mijlocasi; Mutu (Fiorentina), G. Bucur (Poli Timisoara), Marica (VfB Stuttgart) si  Mazilu (Rapid) - atacanti.   In Anglia Tot ieri s-au reunit si "tricolorii mici", acestia urmand sa sustina in aceasta seara, de la ora 21:45, la Bristol un meci amical cu echipa similara a Angliei. "Vom intalni o echipa foarte puternica, englezii ratand calificarea in finala CE de tineret abia dupa o serie interminabila de penaltyuri. Va fi o partida dificila, ultima repetitie inaintea confruntarii cu Bosnia, insa sper sa ne pastram seria de invincibilitate din ultimele sase meciuri", a declarat antrenorul reprezentativei Romaniei, Emil Sandoi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.