Presedintele Forumului Civic al Romanilor din Covasna-Harghita
Reprezentantii romanilor din afara granitelor, reuniti la Universitatea de Vara de la Izvorul Muresului, au dezbatut probleme legate de afirmarea identitatii romanesti in medii multi
Presedintele Forumului Civic al Romanilor din Covasna-Harghita
Reprezentantii romanilor din afara granitelor, reuniti la Universitatea de Vara de la Izvorul Muresului, au dezbatut probleme legate de afirmarea identitatii romanesti in medii multietnice. Una din concluzii este ca romanii minoritari din judetele Harghita si Covasna sunt discriminati in propria tara. Acest punct de vedere a fost pe larg argumentat de Ioan Solomon, presedintele Forumului Civic al Romanilor din Covasna-Harghita. "Dupa intrarea Romaniei in NATO si apoi in Uniunea Europeana nu numai ca nu s-a inregistrat nici un progres in ceea ce priveste situatia romanilor din Covasna si Harghita, ba dimpotriva", a spus Solomon. Pentru implicarea sa intr-o problema de mare sensibilitate, Jurnalul National il declara pe Ioan Solomon "Omul zilei".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.