Ecologistii britanici au initiat un protest impotriva proprietarilor de masini de teren din insula, fiind hotarati sa obtina acte normative care sa diminueze numarul SUV-urilor care circula pe soselele Regatului Unit.

Constituiti in mai multe asociatii, protestatarii considera inacceptabil ca astfel de masini, cu motoare puternice, de capacitate cilindrica mare, si consum pe masura, sa fie folosite in orase din cauza cantitatii foarte mari de noxe pe care o elimina. "Nu avem nimic impotriva folosirii acestor masini la tara, la munte, pe teren accidentat si in alte zone carora le sunt destinate. Consideram insa ca a devenit o chestiune jignitoare la adresa noastra ca unii semeni sa foloseasca astfel de vehicule, in timp ce noi, ceilalti, ne straduim sa facem ce putem pentru a stopa incalzirea globala" este mesajul pe care incearca sa-l transmita protestatarii.


PANOURI. Ecologistii au arborat deocamdata bannere de protest pe mai multe sosele din Marea Britanie si in locurile aglomerate din marile orase. Autoritatile sprijina tacit acest demers, dar spun ca cel putin deocamdata este imposibila interzicerea printr-un act normativ a folosirii vehiculelor de teren in orase si pe drumurile publice.