Ne enerveaza faptul ca in Romania drepturile copilului sunt incalcate frecvent, si nu doar de catre parinti. Din pacate, batjocorirea copiilor a devenit un fel de sport national, principalul vinovat de incalcarea acestor drepturi fiind chiar statul r
Ne enerveaza faptul ca in Romania drepturile copilului sunt incalcate frecvent, si nu doar de catre parinti. Din pacate, batjocorirea copiilor a devenit un fel de sport national, principalul vinovat de incalcarea acestor drepturi fiind chiar statul roman, care nu promoveaza politici publice adecvate in acest domeniu. Fara ineficienta serviciilor de protectie sociala si ale Autoritatii Tutelare n-ar fi posibil ca un copil de doar doua luni sa moara din cauza frigului, asa cum s-a intamplat intr-o familie saraca din Baia Mare in noaptea de sambata spre duminica.Ne enerveaza ambasadorul roman la ONU, Doru Costea (foto), intamplator si presedintele Consiliului pentru Drepturile Omului. Ambasadorul locuieste la Geneva, si zilele trecute, intr-un interviu acordat ziarului Le Matin, s-a declarat "agasat" de romii romani care cersesc in Elvetia.  Ne intrebam ce a facut diplomatul, platit din banii publici, pentru a determina o schimbare in bine a situatiei romilor romani de la Geneva, fata de care oficialul a recunoscut ca simte o "oarecare responsabilitate". S-a declarat el "agasat" mai intai autoritatilor romane? A cerut el insistent Guvernului sa ia masuri, acelui Guvern pe care l-a relevat drept "CONSTIENT" de existenta discriminarii in Romania?


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.