Bombardierele rusesti care executau exercitii militare deasupra Oceanului Atlantic, a Pacificului si Polului Nord au fost monitorizate de aproape 21 de avioane de vanatoare NATO. 


Bombardierele rusesti ce executau exercitii militare deasupra Oceanului Atlantic, a Pacificului si Polului Nord au avut neplacuta surpriza sa observe ca sunt monitorizate atent de 21 de avioane de vanatoare ale Organizatiei Atlanticului de Nord, sustin Fortele aeriene ruse. NATO a luat decizia de a intoarce Rusiei serviciul, dupa ce in ultimele doua saptamani mai multe exercitii militare ale NATO au fost supravegheate de la o distanta foarte mica de avioane de vanatoare rusesti. De aceasta data insa, cei urmariti au fost chiar rusii. "In timpul acestor zboruri am observat 21 de avioane de vanatoare ale NATO, care s-au apropiat si ne-au urmarit timp de peste cinci ore", a declarat Pavel Androsov, comandantul aviatiei strategice ruse, citat de Interfax. Oficialul rus a refuzat insa sa ofere informatii despre locul in care a avut loc intalnirea dintre avioanele rusesti si cele ale NATO. Exercitiile militare tactice rusesti au inceput la 14 august si s-au terminat la 18 august. In total, la ele au participat peste 50 de avioane rusesti, printre care si bombardiere strategice, ce au insumat peste 400 de ore de zbor. "Intentionam sa organizam in mod regulat asemenea zboruri, deoarece ele stau la baza pregatirii si antrenarii echipajelor de pe bombardierele strategice", a mai declarat Pavel Androsov.


PUTIN A DAT STARTUL. Ultimele tensiuni dintre NATO si Rusia au inceput in urma cu zece zile, cand avioane de vanatoare rusesti au urmarit exercitii militare ale NATO. De altfel, rusii au intarit vineri decizia de a relua zborurile bombardierelor strategice prin vocea presedintelui Vladimir Putin, care a declarat ca "Moscova a decis reluarea zborurilor pe o baza permanenta", reinnondand astfel o practica a razboiului rece. Acest lucru inseamna ca Rusia va avea mobilizate permanent, in aer, bombardiere strategice capabile sa transporte rachete nucleare.