Moto... "Mi se rupe, amice! Oricum, ma pis intrerupt si gafai pe luna plina sau goala Dupa o prospatura. Hai, ca-s haios!"...*
Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu - Simptome - Aripa Evei - editura Institutului Cultural Ro
Moto... "Mi se rupe, amice! Oricum, ma pis intrerupt si gafai pe luna plina sau goala Dupa o prospatura. Hai, ca-s haios!"...*
Ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu - Simptome - Aripa Evei - editura Institutului Cultural Roman 2005 Bucuresti


ART. 1 - "Curtea de Conturi este institutia suprema de control financiar ulterior extern asupra modului de formare, de administrare si de intrebuintare a resurselor financiare ale statului si ale sectorului public. Curtea de Conturi exercita si atributii jurisdictionale in conditiile prezentei legi."


Muriti prin spitale pentru ca nu sunt medicamente sau pentru ca nu exista aparatura necesara. Muriti prin autobuze de frig sau de cald pentru ca nu sunt echipate corespunzator. Muriti pe drumurile tarii pentru ca sunt prost executate, nesemnalizate, pline de gropi etca€¦Muriti de frig iarna prin case si vara va pierdeti suflarea pentru ca in plina canicula se opreste curentul. Muriti luati de ape cu case cu tot pentru ca nu sunt diguri si pentru ca albiile raurilor nu sunt amenajate. Muriti pentru ca Salvarea nu ajunge la timp si cand ajunge n-are ce-i trebuiea€¦ Muriti, muriti fara vreun motiv anume, dar muriti incat in fiecare clipa, fara folos.


Nu sunt BANI! Asta auziti mereu si din stanga, si din dreapta, si de sus, cand ridicati ochii spre cer, si de jos, cand invinsi va plecati in tarina privirile neputincioase.


Voi muriti, dar altii isi fac viata frumoasa pentru ca voi muriti, ba mai si apar pe la televiziuni dand lectii de moralitate. Saraca tara bogata, cum zicea poetula€¦ Am tot sperat ca pana la urma se va termina tot ce-i de furat. Dementa dorinta, nu am stiut ca suntem atat de bogati, desi la cate milioane suntem si la ce nivel de impozite si taxe platim ar fi trebuit sa-mi dau seama de cum stau lucrurile.


Fura lumea de la stata€¦ Fura bani publici, dar statul asta suntem noi si banii publici sunt banii nostri. Fura statul de la stat in beneficiul statului, daca e sa o iei pe fireasca logica a celor ce am scris mai devreme, doar ca banii astia ajung numai la cei mai egali decat toti ceilalti la un loc.


Se fura mult in Romanica noastra. Se fura orbeste, prosteste de parca s-ar termina viata si "egalii" n-ar mai avea ce fura. Norocul nostru ca suntem multi dar prosti.


Aflam zilnic din media ca dispar sume imense de bani publici si dam mereu vina pe justitie ca nu-si face treaba. Nu cred in justitia din Romania, dar mai este o institutie care ar trebui sa ne apere pe noi, cei multi, prosti, dar inegali: Curtea de conturi a Romaniei. Oare ce fac oamenii astia acolo pe la slujbele lor? Oare ei nu se rusineaza seara cand vad pe televiziuni la jurnalele de stiri ce se intampla in tara si din vina lor?!


Doi ani au trecut de la inundatiile care au indoliat multe familii, iar pe altele le-au lasat fara agoniseala de-o viata. Urlau guvernantii ca din gura de sarpe ca NU SUNT BANI, ca bugetul, ca fondurilea€¦ O trasatura de condei si din fondul de urgenta au disparut instantaneu cateva zeci de miliarde de lei. Tot atat de repede au disparut pe cat de rapid s-au gasit, desi bani nu erau nicaieri si zeci de familii au trecut iarna in cutii sau prin vecini, care cum a putut. Cu banii evaporati prin filiera Ministerului Culturii s-ar fi putut reface cateva vetre de sat, insaa€¦ Sigur ca au existat reactii, anchete facute de jurnale, dar si de televiziuni, insa nimeni nu a fost gasit raspunzator. Raspunsul guvernului Romaniei a fost stupefiant. Ne grabeam.


Toate legile in vigoare si toate normativele privind banii publici au fost calcate in picioare si nimeni nu a patit nimic. Sigur ca s-au facut si controale de catre Curtea de conturi sia€¦ tot nimic, ba, mai mult, se returnau actele cu mult prea evidentele incalcari ale legii cu indicatia de "rezolvare" a problemelor, intrucat pentru asa ceva se face puscarie. Se dadea o amenda administrativa de o suta de lei care se injumatatea instant si gata cu miliardele disparute legal de acum cu obladuirea si sub girul Curtii de conturi. Povestea asta se repeta la infinit in toate ministerele, in toate institutiile ce gestioneaza banii publici, bani pe care noi ii dam pentru a nu ne mai muri copiii, fratii, parintii prin spitale sau pe drumuri sau prin case.


Murim, dar murim demn pe banii nostri. Norocul nostru ca suntem multi, dar prosti. Nu se simte.


*asta cu "pisatul intrerupt" e o poezie publicata si pe banii mei. Ca sa stiti si sa muriti mai putin prosti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.