Urmasii unui trib de canibali din Papua Noua Guinee au cerut scuze pentru faptele stramosilor lor, care au ucis si au mincat patru misionari originari din Fiji, in 1878. Descendentii canibalilor din tribul Tolai au organizat o ceremonie de reconcilie
Urmasii unui trib de canibali din Papua Noua Guinee au cerut scuze pentru faptele stramosilor lor, care au ucis si au mincat patru misionari originari din Fiji, in 1878. Descendentii canibalilor din tribul Tolai au organizat o ceremonie de reconciliere in East New Britain, acolo unde a avut loc uciderea si "consumarea" misionarilor. La ceremonie, in cadrul careia au fost aprinse luminari in onoarea victimelor, au participat citeva mii de persoane. Misionarii ucisi faceau parte dintr-un grup de preoti si profesori metodisti care venisera in 1875 pentru a crestina regiunea. Crima a fost urmata de represiuni furioase din partea misiunii de evanghelizare, seful acesteia, pastorul George Brown, conducind o expeditie in regiune ce s-a soldat cu uciderea mai multor membri ai tribului si cu arderea satelor de canibali.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.