Turnul Eiffel este urmat in top de celebrul muzeu Luvru din Paris, care gazduieste numeroase capodopere, si de Times Square din Manhattan, simbol al orasului New York. In topul celor mai dezamagitoare obiective turistice din lume au mai fost incluse,
Turnul Eiffel este urmat in top de celebrul muzeu Luvru din Paris, care gazduieste numeroase capodopere, si de Times Square din Manhattan, simbol al orasului New York. In topul celor mai dezamagitoare obiective turistice din lume au mai fost incluse, in ordine, zona Las Ramblas din Barcelona, Statuia Libertatii din New York, Scarile spaniole din Roma, Casa Alba de la Washington, Piramidele din Egipt (din cauza caldurii excesive si a negustorilor ambulanti), poarta Brandenburg din Berlin si Turnul din Pisa. Rezultatele sondajului, la care au participat 1000 de persoane, au scos la iveala faptul ca monumentul Stonehenge, catalogat drept "o gramada de pietre vechi", este cel mai dezamagitor obiectiv turistic din Marea Britanie.
In acelasi top au mai fost incluse Princess Diana Memorial Fountain, palatul Buckingham, stancile albe din Dover si Big Ben. Felice Hardy de la Virgin Travel Insurance, compania care a comandat sondajul, este de parere ca turistii care cauta bucurii neasteptate ar trebui sa opteze pentru destinatii mai putin celebre, pentru a evita aglomeratia si dezamagirea. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.