Compania petroliera Petrom, controlata de grupul austriac OMV, a anuntat ca reduce, incepind de simbata, pretul benzinei comercializate in reteaua proprie de distributie a carburantilor cu cinci bani pe litru si va mentine pretul motori


Compania petroliera Petrom, controlata de grupul austriac OMV, a anuntat ca reduce, incepind de simbata, pretul benzinei comercializate in reteaua proprie de distributie a carburantilor cu cinci bani pe litru si va mentine pretul motorinei. Decizia a fost influentata de scaderea cotatiilor internationale ale titeiului, a anuntat vineri Petrom. Politica de preturi a companiei, adoptata la inceputul anului 2005, tine seama de evolutiile internationale ale pretului produselor petroliere si de contextul pietei interne. Petrom detine in Romania circa 500 de benzinarii, din care 75 de unitati sint PetromV.

Anuntul facut de Petrom survine unuia similar al principalului concurent al companiei, grupul Rompetrol. Compania controlata de Dinu Patriciu a anuntat lunea trecuta ca reduce preturile benzinelor cu doi bani pe litru, astfel ca, la Rompetrol, cea mai ieftina benzina costa 3,39 lei/litru. Si Rompetrol mentine neschimbat pretul motorinei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.