Pe astia ii pune cineva sa se faca de ras, dar cum dracul nu pare sa fie amestecat in aceasta poveste, eu cred ca numai Mitrea sau Iliescu, apere-l toaca!, pot fi de vina.
La adunarea conspirativa de la Bran, floarea PSD strans ciucita pe teras
Pe astia ii pune cineva sa se faca de ras, dar cum dracul nu pare sa fie amestecat in aceasta poveste, eu cred ca numai Mitrea sau Iliescu, apere-l toaca!, pot fi de vina.
La adunarea conspirativa de la Bran, floarea PSD strans ciucita pe terasa unui complice de partid, element de nadejde, cum spuneau tatii lor, si-a stors mintea cum sa bage bete in spite Cabinetului Tariceanu, in asa fel incat nici premierul sa nu-si rupa vreun picior si, implicit, sa zboare si ei de la guvernare, dar sa iasa si boboc in fata electoratului socialist si revansard, care cere sange si pensie. Dar si-au mai permis si ei niste glumite la un sprit, activisti de meserie, e drept, dar oameni dintre noi. Printre care povestea cu lupul batran care il educa pe lupul cel tanar sa fure. Scoala de partid! Pe scurt, la lectia practica al batran si experimentat o lua in bot de fiecare data de la cioban. Dupa cateva tentative dezastruoase, lupul tata, cu botul plin de sange, l-a trimis pe prostanac: "Mai du-te si tu la furat, ca pe mine ma umfla rasul". A fost in acelasi timp si poanta, si deviza, si concluzia lucrarilor.
Si Mircea a adunat ceva experienta. Numai Basescu l-a onorat de doua ori, o data la Primarie si o data la Referendum. De ce nu l-ar mai servi inca o data presedintele PSD pe presedinte. Daca i-l da afara pe Tariceanu, ii pune pe tava alegerile anticipate si ii muta Guvernul la Golden Blitz, adica mai aproape de casa (celelalte scenarii, cu un alt Guvern minoritar sau unul de larga respiratie social-liberala rezultate din motiunea de cenzura de succes, mi se par doar exercitii de analiza politica de Cismigiu), Basescu il si pupa unde l-a lovit electoratul.
Dar batranii mielusei din PSD nu au nici un motiv sa se sinucida, dupa o viata harsita in rele sunt si prea batrani sa se apuce de altceva, si prea tineri sa se lase de ciolan. Chiar Iliescu zicea ca nimereste Parlamentul si cu picioarele inainte. Fac si ei o motiune de cenzura, il pun pe Mircea sau pe Titel Corlatean s-o citeasca. Daca pica o sa fie de folos tuturor pesedistilor, conservatorilor, ungurilor (asa-i zice acestei ideologii), liberalilor si peremistilor care mai au un an intreg la dispozitie sa dezbata marile probleme ale tarisoarei in aceste momente de mare cumpana si ciordeala. Daca trece, ii este de folos doar lui Basescu. Eu zic ca nici un smecher, oricat de mare personalitate ar avea, nu merita pus inaintea reprezentantilor unei intregi natiuni de baieti destepti. Cred, totusi, ca aceasta manevra, in afara de fumul pe care il va produce, este menita si sa-l antreneze pe Geoana de zbor de la sefia PSD, dar sper sa ma insel, ca prea bine le face.
Caraghios este ca liberalii par sa ia in serios fanfaronada lui Geoana. Ministrul Varujan chiar a aruncat pe piata o fumigena de sa stea in loc inima pensionarului: Cade Guvernul, adio pensii. Pai daca preconizati ca il ia viata in serios pe Geoana si ajunge premier, presedintele partidului care trambiteaza ca a fortat majorarea pensiilor, cu riscul de a arunca bugetul 2008 al Cabinetului Tariceanu in aer, cum si-ar putea permite PSD, si de altfel orice partid, sa nu achite nota de plata? Nu inteleg de unde aceasta panica, liberalo-pesedista, cine va da domnilor afara de la guvernare? Stati linistiti la locurile voastre. Cica nu vi se pupa ideologiile. Ba, unde-i musai, se pupa cu placere.
Altfel, Geoana ajunge la Palatul Victoria cand ajunge Popa Sapca la Patriarhie.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.