Grupul de Cooperare Navala in Marea Neagra (Blackseafor) viziteaza, timp de cinci zile, portul militar Constanta, Fortele Navale Romane fiind reprezentate de corveta "Contraamiral Horia Macelariu". Din grupare mai fac parte: fregata Salihreis (Turcia
Grupul de Cooperare Navala in Marea Neagra (Blackseafor) viziteaza, timp de cinci zile, portul militar Constanta, Fortele Navale Romane fiind reprezentate de corveta "Contraamiral Horia Macelariu". Din grupare mai fac parte: fregata Salihreis (Turcia), corveta Smeli (Bulgaria), nava de debarcare a desantului Azov (Federatia Rusa) si fregata Slavutich (Ucraina). Delegatiile acestor nave vor fi primite la Comandamentul Flotei, iar echipajele vor participa la diverse activitati culturale, sportive si turistice, in Constanta si in statiunile de pe litoral.

Gruparea Blackseafor este o forta ce actioneaza "la chemare", activata anual pentru a desfasura exercitii navale in comun. Comanda Gruparii este asigurata succesiv de cele sase state riverane Marii Negre care participa cu forte: Bulgaria, Georgia, Romania, Rusia, Ucraina si Turcia. Corveta romaneasca este comandata de locotenentul-comandor Liviu Motoc si are la bord 100 militari, dintre care 16 ofiteri. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.