WasH20 este o masina de spalat rufe fara detergent, conceputa de o echipa de cercetatori chinezi si care va fi lansata in Europa pina la sfirsitul anului, informeaza telegraph.co.uk citat de MEDIAFAX. Ea face deja furori in tara de orig


WasH20 este o masina de spalat rufe fara detergent, conceputa de o echipa de cercetatori chinezi si care va fi lansata in Europa pina la sfirsitul anului, informeaza telegraph.co.uk citat de MEDIAFAX. Ea face deja furori in tara de origine, desi specialistii recunosc ca procedeul nu reuseste totusi sa elimine unele pete vechi, precum cele de iarba sau de cafea. De la aparitia acestei tehnologii, adica de anul trecut si pina in prezent, s-au vindut in China aproximativ 200.000 de exemplare. Aparatul va fi comercializat din noiembrie si in Franta, iar la inceputul anului viitor va ajunge in Marea Britanie, la pretul de 738 de euro. Cercetatorii de la compania chineza Haier spun ca inventia lor este mai ecologica decit masinile de spalat care functioneaza cu detergent si ca rufele sint curatate cu 25% mai bine decit cele spalate cu modelele de masini aflate pe piata. Masina trimite un curent electric in apa utilizata in ciclul de spalare, pentru a crea atomi alcalini si acizi care preiau rolul de curatare al detergentului obisnuit. Procesul de electroliza provoaca separarea apei in ioni OH- si ioni OH+ care sterilizeaza materialul, omorind bacteriile, si elimina murdaria. (A. B.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.