Zeci de milioane de euro investite in transferuri si modernizarea bazei sportive, ambitii de campioana si de accedere in Liga Campionilor, lot cosmopolit format din colonii portugheze si sud-americane - toate acestea
s-au dovedit a fi fa
Zeci de milioane de euro investite in transferuri si modernizarea bazei sportive, ambitii de campioana si de accedere in Liga Campionilor, lot cosmopolit format din colonii portugheze si sud-americane - toate acestea
s-au dovedit a fi fara rost, joi seara, la Cluj, cand CFR a fost umilita de o reprezentanta a Ciprului, Anorthosis Famagusta, in ultimul tur preliminar al Cupei UEFA. Anorthosis a condus cu 3-0 dupa o ora de joc, iar penalty-ul transformat de Trica n-a reusit sa spele prea mult din rusine. La debutul in Europa, CFR a capotat, dezamagitor, in fata unei echipe care parea doar sparring-partner dupa tragerea la sorti.
Ioan Andone, antrenorul lui CFR, a declarat ca ii este rusine de infragere. "Le cer iertare suporterilor, mi-e rusine de ce am realizat. Am incercat sa-i fac pe jucatori sa inteleaga ca Anorthosis nu e o echipa slaba si are traditie in Cipru, jucatori valorosi, dar ei au luat meciul usor. La primul gol s-au oprit pentru ca au crezut ca mingea a iesit in aut, iar celelalte doua le-au luat din cauza organizarii proaste la cornerele noastre. S-a vazut ca nu avem experienta internationala. Nu acesta este jocului CFR-ului. Am primit o lectie de fotbal, cum sa te aperi, cum sa astepti si sa contraataci", a spus Andone. "Falcosul" a precizat ca CFR are sanse foarte mici pentru retur. "Trebuie sa jucam chiar daca avem numai 10 la suta sanse. Eu cred ca, daca Semedo dadea gol si intram cu 1-0 la pauza, castigam. M-am gandit la pauza sa joc cu doua varfuri, dar am gresit pentru ca am vrut sa mai astept", a explicat Andone. Presedintele executiv al lui CFR, Iuliu Muresan, a declarat ca nu isi aduce aminte ca CFR sa fi fost condusa pe teren propriu cu 3-0. "Am fost foarte optimist inaintea acestui meci, poate si am gresit aici, pentru ca ma gandeam ca jucam cu o echipa din Cipru, dar echipa din Cipru ne-a aratat ca stie fotbal. Problema a fost de concentrare si pregatire psihologica pentru partida. Cred ca nu am fost condusi acasa cu 3-0 nici in Divizia B, nici in Divizia C, nici in Liga I. Nu renuntam insa, nu ne consideram necalificati. Incercam sa otinem in Cipru maximum posibil, inclusiv calificarea", a spus Muresan. Patronul Arpad Paszkany a declarat ca "esecul usturator" din meciul cu Anorthosis ii motiveaza pe jucatori in vederea partidei cu Steaua, din etapa a 4-a a Ligii I. "Este un rezultat amar, jucatorii au crezut ca e o zi fara antrenament, ca antrenamentul este seara, dar asa de distractie, cu public. Sunt foarte suparat, am spus toata saptamana ca e un meci important, poate mai important decat cel cu Steaua, dar e greu de ajuns la mintea fotbalistilor. Mai e o sansa, sper ca in Cipru sa jucam la nivelul nostru normal si sa ne putem califica, dar cu complet alta atitudine. Esecul usturator ii motiveaza pe jucatori pentru partida cu Steaua, pentru ca la 1-3 intri in pamant de rusine", a afirmat Paszkany. Eugen Trica s-a declarat foarte dezamagit de rezultat. "Cipriotii au avut trei contraatacuri si au dat trei goluri. Poate i-am luat cam de sus. Toata lumea a zis sa suntem favoriti si uite ca n-am fost", a spus Trica.
Ketbaia: "Nu subestimam pe nimeni"
Antrenorul georgian al lui Anorthosis a declarat ca echipa sa a castigat meciul cu CFR deoarece nu subestimeaza nici o adversara. "Vreau sa-mi felicit echipa. Am jucat foarte bine, foarte destept. S-a demonstrat ca in Europa toate meciurile sunt dificile. Sunt convins ca nu ne va fi usor in retur, avem un avans foarte mare, dar trebuie sa completam in Cipru ce am inceput la Cluj. Nu m-am asteptat la acest rezultat. In Cipru, CFR va juca mai ofensiv, dar noi vom incerca sa facem totul pentru a ne califica. Nu subestimam pe nimeni, de-asta am castigat. Am invins pentru ca am avut mai multa pasiune", a spus Ketbaia. (MIG)
CFR - ANORTHOSIS 1-3 (0-1)
Au marcat: TRICA (70p) / ZLOGAR (42), BOAVENTURA (49), SOSIN (60).
Stadion: "Dr. Constantin Radulescu", Cluj; spectatori: 7500.
CFR: Stancioiu - Tony (71 M. Jose), Cadu, Sandberg, Panin (46 Fredy) - Leao (55 Fabbiani), G. Muresan - Semedo, Trica, Culio - Didy. Antrenor: I. Andone.
ANORTHOSIS: Beqaj - Poursaitidis, Katsavakis, Constantinou, Ntikumana (66 Loumpoutis) - Zlogar, Panagi - Dejanov (61 Loureiro), Fabinho (77 Belic), Boaventura - Sosin.
Antrenor: T. Ketbaia.
Cartonase galbene: Leao (32), Trica (51), Fredy (89) / Poursaitidis (86), Beqaj (90A5).
Au arbitrat: C. Bertolini - R. Zeder, S. Buhlmann; S. Studer (toti din Elvetia).
* mansa a doua se joaca pe 30 august, de la ora 20, la Larnaca


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.