Replica Guvernului
"Intr-un articol publicat astazi, 16 august (n.r. - ieri), ziarul Ziua prezinta informatii false cu privire la existenta unei legaturi intre primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu si un anume domn Stefan Pascal Lucineanu.
Precizam ca domnul Stefan Pascal Lucineanu nu face parte din "echipa de strategie a Premierului", asa cum, in mod complet fals, sustineti in articolul publicat, si ca nu exista nici o legatura intre primul-ministru si aceasta persoana.
Este regretabil ca ziarul ZIUA publica informatii care nu au nici o baza reala. O minima verificare a afirmatiilor v-ar fi permis publicarea unor informatii corecte, conditie indispensabila pentru un cotidian care respecta deontologia profesionala".
Replica lui Mihnea Constantinescu
"In data de 16 august a.c. ziarul pe care il conduceti a publicat un articol ce reda o presupusa corespondenta intre un domn Lucineanu si diferite personaje, in care se face referire la numele meu.
Va precizez ca nu am avut niciodata vreo legatura cu acest domn, nu il cunosc, nu stiu daca exista in realitate un asemenea personaj si nici una dintre afirmatiile reproduse de ziarul Ziua in care se face referire la numele meu nu este adevarata. Nu a existat si nu exista aceasta persoana in "echipa de strategie a Premierului", asa cum afirma, de asemenea, ziarul dumneavoastra.
Consider ca este inadmisibil si lipsit de orice deontologie sa acceptati publicarea unor aberatii precum cele din aceasta presupusa corespondenta, care aduc atingere imaginii unui diplomat, fara o minima verificare a celor prezentate sau a identitatii autorilor care le pun in circulatie prin e-mail.
Avand in vedere relatia corecta pe care am promovat-o intotdeauna intre institutiile publice in care am lucrat si redactia dumneavoastra, consider o ofensa faptul ca ati admis publicarea acestor elucubratii ce fac referire la numele meu fara nici o verificare prealabila a existentei vreunei legaturi cu realitatea. Ca urmare, astept din partea redactiei scuzele de rigoare".