Presedintele PD, Emil Boc, sustine ca nu se mai poate reveni asupra deciziei luate de Parlament. "Nici o formatiune politica si nici un guvern nu poate refuza aplicarea si respectarea legii pentru majorarea punctului de pensie prin legea bugetului de
Presedintele PD, Emil Boc, sustine ca nu se mai poate reveni asupra deciziei luate de Parlament. "Nici o formatiune politica si nici un guvern nu poate refuza aplicarea si respectarea legii pentru majorarea punctului de pensie prin legea bugetului de stat pe 2008", afirma Boc intr-un comunicat remis presei. Pedistul a apreciat ca Vosganian riposteaza prin "afirmatii aberante" la santajul PSD prin care acesta incearca sa obtina resurse suplimentare de la buget in preajma alegerilor europarlamentare. Santajul reciproc dintre liberali si pesedisti ar conduce doar la ingrijorarea pensionarilor, desi ambele partide stiu ca nu se mai poate reveni asupra cresterii pensiilor. "PD dezavueaza modul in care alianta netransparenta dintre PNL si PSD creeaza mesaje menite sa ingrijoreze opinia publica, in timp ce singura preocupare a celor doua formatiuni este, pentru PNL, mentinerea la putere, iar pentru PSD, obtinerea de avantaje oferite de putere", a concluzionat Boc. Si fostul ministru democrat al Muncii, Gheorghe Barbu, a tinut sa-i riposteze lui Vosganian, despre care a spus ca s-a opus, in anul 2004, includerii in programul de guvernare al Aliantei a unei majorari a veniturilor pensionarilor.
Mircea Geoana a catalogat ca ridicol argumentul lui Vosganian in favoarea mentinerii actualului Executiv. "Indiferent ce ar spune liberalii despre pensiile din Romania, exista o lege promulgata in acest sens, care trebuie aplicata indiferent cine se afla la guvernare", a spus presedintele PSD, citat de agentia Mediafax. Geoana a dat asigurari ca PSD va face toate demersurile pentru respectarea acestui angajament al statului roman. Surprinzator, si ministrul liberal Paul Pacuraru a dat asigurari ca pensiile vor creste la datele stabilite indiferent de culoarea politica a Guvernului. Declaratia sa s-a dorit o replica la acuzele lui Boc referitoare la santajul reciproc PNL-PSD, dar de fapt contrazice afirmatiile lui Vosganian. (Adrian ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.