Dupa reuniunea de la Bran, presedintele PSD, Mircea Geoana, a inceput un adevarat tur de forta prin judete, ieri oprindu-se la Maramures, dupa ce miercuri a fost la Salaj. La primul popas, unde s-a indicat ca fiind cel mai potrivit din PS


Dupa reuniunea de la Bran, presedintele PSD, Mircea Geoana, a inceput un adevarat tur de forta prin judete, ieri oprindu-se la Maramures, dupa ce miercuri a fost la Salaj. La primul popas, unde s-a indicat ca fiind cel mai potrivit din PSD pentru postul de premier, Geoana a explicat si de ce partidul s-a hotarat sa depuna in septembrie motiunea de cenzura si  de ce nu a facut-o pana acum: motiunea nu putea fi depusa inainte de aprobarea proiectului de lege privind majorarea pensiilor, pentru ca ar fi insemnat blocarea legii, "singurul motiv pentru care PSD a sustinut Guvernul PNL fiind adoptarea Legii pensiilor". Ieri, la Maramures, liderul PSD a anuntat ca motiunea de cenzura va fi introdusa chiar la inceputul sesiunii parlamentare, pentru ca partidul sa aiba timp sa intocmeasca proiectul de buget pe 2008. Referindu-se la declaratiile privind un posibil refuz al presedintelui Basescu de a-l numi premier, Geoana a spus ca seful statului trebuie sa puna interesul general al tarii inaintea "intereselor inguste ale domniei sale si ale PD" si a aratat ca este firesc ca el sa devina prim-ministru.


NAIV. Liberalul Ludovic Orban crede insa ca este "o naivitate" faptul ca Geoana isi imagineaza ca Basescu il va desemna premier, in timp ce democratul Gheorghe Barbu considera ca prestatia liderului PSD si scorul partidului din sondaje nu-l recomanda deloc pentru functia de prim-ministru. Premierul Tariceanu s-a declarat in schimb prea putin interesat de zarva politica creata de PSD, acuzandu-i pe social-democrati ca "sunt preocupati numai cum sa ajunga la putere" si pe Geoana ca "incearca marea cu degetul". Legat de declaratiile consilierului prezidential Cristian Preda, potrivit carora exista foarte putine sanse ca Geoana sa devina premier in cazul in care motiunea de cenzura va fi adoptata, iar daca pica sunt foarte multe sanse ca acesta sa nu mai fie presedinte al PSD, Ana Birchall, seful departamentului de educatie al PSD, si secretarul executiv Marius Lazar i-au cerut presedintelui Basescu sa il demita de urgenta pe consilier, dar si pe Sebastian Lazaroiu, pentru afirmatiile referitoare la PSD. Solicitarii lor s-a raliat si Ludovic Orban.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.