Putem reduce riscul bolii Alzheimer? Da, ne raspunde doctorul Robert Wilson, de la Universitatea Rush din Chicago. El face referire la activitati simple care pot sa ne protejeze de boala Alzheimer. Intre acestea sunt incluse: dezlegarea cuvintelo
Putem reduce riscul bolii Alzheimer? Da, ne raspunde doctorul Robert Wilson, de la Universitatea Rush din Chicago. El face referire la activitati simple care pot sa ne protejeze de boala Alzheimer. Intre acestea sunt incluse: dezlegarea cuvintelor incrucisate, sahul, achizitionarea de carti si, evident, cititul acestora, invatatul limbilor straine, dar si lecturarea zilnica a presei.

GIMNASTICA CREIERULUI. Doctorul Robert Wilson a monitorizat 775 de persoane cu varsta medie de 80 de ani, cu o stare de sanatate corespunzatoare si fara nici o boala care implica declin cognitiv, cum este maladia Alzheimer. Anual, timp de cinci ani la rand, participantii la studiu au fost supusi unor teste de memorare. De asemenea, ei au formulat raspunsuri la un chestionar privitor la activitatile cognitive derulate in trecut si in prezent. Rezultatul: la finalul studiului, respectiv dupa cinci ani, 11,6% dintre pacienti au fost diagnosticati cu boala Alzheimer. Persoanele care nu si-au facut un obicei din a face sport, a se intalni pentru a juca sah, carti etc. sau nu citesc zilnic macar presa au peste 40% risc de a suferi de maladia Alzheimer. Concluzia: nu lasati creierul sa leneveasca si veti scapa de Alzheimer.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.