Miscarea navelor in porturile maritime romanesti este programata on-line, incepand de ieri, aceasta reprezentand o noua etapa a procesului de informatizare in porturi.Avizarile si plecarile din porturile maritime vor fi facute doar prin intermediul c
Miscarea navelor in porturile maritime romanesti este programata on-line, incepand de ieri, aceasta reprezentand o noua etapa a procesului de informatizare in porturi.Avizarile si plecarile din porturile maritime vor fi facute doar prin intermediul computerului, intre orele 9.00 si 10.00, pentru urmatoarele 24 de ore. Data sosirii navei va fi introdusa electronic, de catre agentul ei. Informatia va ajunge on-line la cei interesati: CN "Administratia Porturilor Maritime“ SA Constanta, Autoritatea Navala Romana, Capitanie, Politia de Frontiera, Vama, CFR, operatori, Politia port, companii de pilotaj. Repartizarea in dane se va face pe baza unei grile electronice, operatorul fiind cel care va permite accesul navei.Pana in prezent, toate datele erau adunate de la toti cei implicati in cadrul unei sedinte zilnice, la prima ora. Pana la implementarea modulului si pe segmentul fluvial, acceptul pentru manevra navelor din acest sector va fi transmis prin fax, catre autoritati, pentru avizare.Procesul de informatizare a porturilor maritime romanesti a debutat cu introducerea sistemului informatic de supraveghere si siguranta a traficului maritim - VTMIS si a sistemului informatic integrat al Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta, cunoscut sub numele Neptun. Sistemul VTMIS este un instrument important de management al traficului si are rolul de a asista operatorii Port Control din cadrul Capitaniilor de port pentru a urmari si dirija traficul navelor fluviale pe sectorul romanesc al Dunarii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.