Trei organizatii ale revolutionarilor din decembrie 1989 au luat ieri pozitie fata de atacurile din ultima vreme la adresa fostului presedinte al Romaniei, Ion Iiliescu (foto).


"Federala Nationala a Revolutionarilor din Romania prote
Trei organizatii ale revolutionarilor din decembrie 1989 au luat ieri pozitie fata de atacurile din ultima vreme la adresa fostului presedinte al Romaniei, Ion Iiliescu (foto).


"Federala Nationala a Revolutionarilor din Romania protesteaza in modul cel mai hotarat fata de incercarile unor impostori de a-i denigra pe adevaratii participanti la actul istoric din decembrie 1989. Recenta declaratie a unor asa-zisi lideri ai unor asociatii, intre care Teodor Maries si vicepresedintele Aliantei Civice, Sorin Iliesiu, nu reprezinta altceva decat o insailare de neadevaruri intr-un limbaj inacceptabil pentru orice om de bun-simt. Noi, cei care ne-am aflat efectiv pe baricade in timpul Revolutiei, cunoastem foarte bine desfasurarea evenimentelor si camarazii nostri care au avut o contributie esentiala la rasturnarea regimului totalitar comunist. Tocmai de aceea, ne exprimam solidaritatea cu domnul Ion Iliescu, cu ceilalti lideri reali ai revolutiei si apreciem in cel mai inalt grad rolul lor istoric in evaluarea evenimentelor de acum aproape 18 ani", se arata intr-un comunicat al organizatiei.

La randul sau, Blocul National al Revolutionarilor 1989 Romania si-a exprimat public "sustinerea fata de institutiile statului de drept pentru care a luptat in 1989 si nu este de acord cu presiunile care se fac de unele ONG-uri asupra acestora, in ceea ce privesc adevarul despre mineriada si Revolutie si implicarea domnului Ion Iliescu in aceste chestiuni". Si Loja de Onoare a Revolutionarilor din Decembrie a€™89 (LORD 89) a luat atitudine fata de "atacurile murdare, din ultima vreme, indreptate sub diverse pretexte, inclusiv de natura juridica, impotriva lui Ion Iliescu", precizand ca se solidarizeaza cu fostul sef al statului, "care a avut cel mai important rol in Revolutia romana din Decembrie 1989".

"Organizatiile noastre nu pot ramane indiferente la  atacurile si inscenarile tot mai dese la care este supus Ion Iliescu de catre indivizi dubiosi, impostori sau persoane care nu au calitatea morala sa faca acest gest, din pacate, nu de putine ori, cu implicarea justitiei, transformata in arma pentru rafuiala politica", afirma reprezentantii LORD.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.