Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, considera ca termenul pentru privatizarea Societatii de Imbunatatiri Funciare este depasit si a anuntat sindicalistii ca in cel mult doua saptamani modifica legislatia si semneaza ordinul privind administ
Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, considera ca termenul pentru privatizarea Societatii de Imbunatatiri Funciare este depasit si a anuntat sindicalistii ca in cel mult doua saptamani modifica legislatia si semneaza ordinul privind administrarea speciala a societatii."In cadrul discutiilor de miercuri, ministrul Remes a afirmat ca termenul privind privatizarea societatii a fost depasit si a anuntat ca va modifica legislatia, in cel mult doua saptamani. Dupa aparitia noului act normativ, ministrul va semna si ordinul de administrare speciala", a declarat ieri liderul Uniunii Sindicatelor din Imbunatatiri Funciare (UNIF), Vasilica Blebea, citata de NewsIn. Aceasta a precizat ca termenul de privatizare a SNIF a fost 30 septembrie 2005, ulterior fiind prelungit cu doi ani. "Noi consideram ca termenul nu este depasit si, chiar daca ar fi asa, este vina Ministerului Agriculturii, institutie responsabila", a spus Blebea.Sindicalistii de la UNIF au pichetat luni sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Aproximativ 15 lideri de sindicat au intrat in greva foamei, nemultumiti ca reprezentantii Ministerului Agriculturii nu ii primesc la discutii.Initial, ministrul Agriculturii a declarat ca fiecare sindicat trebuie sa discute problemele cu institutia de care apartine, astfel incat sindicalistii ar trebui sa discute cu cei ai Agentiei Domeniilor Statului. Ulterior, Remes i-a primit pe sindicalisti la discutii, in cursul zilei de marti.Potrivit legii, administrarea speciala in perioada de privatizare se instituie la societatile comerciale la care statul sau o autoritate a administratiei publice detine un pachet majoritar de actiuni, aflate in proces de privatizare, prin ordin de ministru. De la data instituirii procedurii de administrare speciala, se adopta o serie de masuri exceptionale. Astfel, nicio regie autonoma, companie nationala sau societate comerciala nu are dreptul sa schimbe, sa refuze ori sa intrerupa servicii catre societate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.