Un raport efectuat de Agentia Statistica Federala a Germaniei a relevat realitati socante in Germania: O treime din populatia acestei tari nu doreste copii, informeaza ryan.ru.   Conform datelor publicate, nivelul natalitatii in Ge

Un raport efectuat de Agentia Statistica Federala a Germaniei a relevat realitati socante in Germania: O treime din populatia acestei tari nu doreste copii, informeaza ryan.ru.   Conform datelor publicate, nivelul natalitatii in Germania este cel mai scazut din lume. Este singura tara care timp de 30 ani mentine coeficientul natalitatii de 1,4 copii/ femeie apta pentru nastere. In aceasta perioada numarul populatiei a scazut cu 5,5 milioane locuitori! ALARMA. ASF constata in acest raport ca, daca a€žguvernul nu va gasi o solutie pentru aceasta problema, in 2035 Germania risca sa devina tara cu populatia cea mai batrana din lume. Acest lucru va influienta mult dezvoltarea economica a aceste Germaniei". Oficiali ai guvernului german sustin ca a€žunul din motivele scaderii populatiei este scaderea natalitatii in randul emigrantilor. In 2006 numarul de emigranti care au plecat din tara s-a marit cu 52 mii oameni". Cercetarea "Compatibilitatea profesiei si a familiei - analiza comparativa" arata ca in Germania aceasta compatibilitate este mai mica decat in celelalte tari din Uniunea Europeana. Dupa Germania, la capitolul a€žprobleme de natalitate", urmeaza Italia, Grecia si Spania. Imbucurator este faptul ca la inceputul anului 2007 situatia in Germania s-a schimbat, natalitatea crescand brusc. Expertii presupun ca motivul este un proiect de lege care a fost aprobat de stat cu putin timp in urma. Aceasta lege presupune marirea indemnizatiei lunare cu 67% din ultimul salariu lunar a parintilort care au intrat in concediu de maternitate. Suma pe care proaspetele mamici o primesc poate ajunge la 1800 de euro. Adevarul este ca politicienii nu se grabesc sa se bucure de efectul acestei legi. Ei discuta si alti factori care duc la scaderea populatiei. Unul din ei il reprezinta locurile putine aflate in prezent in cresele de copii. In 2013 se vor mari de trei ori locurile in crese, insa in prezent situatia privint natalitatea in Germania este nefavorabila. Asta in conditiile in care eforturile pentru sporirea ei sunt considerabile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.