Nu putem fi insa de acord cu speculatiile din articolul semnat de d-l Victor Roncea, aparut in cotidianul Ziua din data de 16 august a.c., prin care incearca sa acrediteze un neadevar privind o presupusa "lege a tacerii" - atribuita gratuit si tenden
Nu putem fi insa de acord cu speculatiile din articolul semnat de d-l Victor Roncea, aparut in cotidianul Ziua din data de 16 august a.c., prin care incearca sa acrediteze un neadevar privind o presupusa "lege a tacerii" - atribuita gratuit si tendentios Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolit al Moldovei si Bucovinei si Loctiitor de Patriarh - in legatura cu interventia chirurgicala.
Reamintim faptul ca mass-media din Romania, inclusiv cotidianul Ziua din data de 4-5 august 2007, a dat publicitatii comunicatul de presa al Patriarhiei Romane prin care "saluta decizia CMMB de a se autosesiza in cazul interventiei la care a fost supus Patriarhul Teoctist, apreciind ca numai asa va fi stabilit adevarul legat de operatia acestuia... Este un act responsabil al Colegiului Medicilor, singurul for abilitat sa elucideze aspectele legate de operatia Prea Fericitului Teoctist, intrucat numai prin actiunea medicilor vom afla adevarul". Patriarhia Romana si-a precizat aceasta pozitie in urma consultarii si la indemnul Inalt Prea Sfintitului Daniel, Mitropolit al Moldovei si Bucovinei si Loctiitor de Patriarh. Precizam faptul ca, in cele doua saptamani de la trecerea la Domnul a Parintelui Patriarh Teoctist, in niciuna din sedintele convocate la Patriarhia Romana, si nici in particular, nu s-a discutat despre "taietura cusuta" de pe trupul acestuia.
Patriarhia Romana isi exprima speranta ca toate aspectele legate de acest subiect, inclusiv cele ridicate in mass-media, vor primi raspuns in urma cercetarii - aflata inca in derulare - intreprinsa de Colegiul Medicilor din Romania.
Biroul de Presa si Comunicatii al Patriarhiei Romane


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.