O masina Ferrari care i-a apartinut actorului american Steve McQueen, interpretul celebrului personaj Papillon, din filmul cu acelasi titlu, a fost vandut la o licitatie din California pentru 2,3 milioane de dolari, informeaza BBC.  

O masina Ferrari care i-a apartinut actorului american Steve McQueen, interpretul celebrului personaj Papillon, din filmul cu acelasi titlu, a fost vandut la o licitatie din California pentru 2,3 milioane de dolari, informeaza BBC.   UNICAT. Masina de culoare maro a fost evaluata la o suma cuprinsa intre 800.000 si 1,2 milioane de dolari. Steve McQueen, actorul din "Inspectorul Bullit", a fost un cunoscut colectionar de masini. El a facut o comanda speciala pentru Ferrari-ul 250 GT Berlinetta Lusso in 1963 si a folosit masina aproximativ zece ani, potrivit casei de licitatii Christie's. Masina, vanduta de actor in 1973, a fost scoasa la licitatie de un restaurator de masini. McQueen, numit "King of cool" pentru modul nonsalant in care si-a interpretat personajele, a fost si un pasionat al curselor de masini. Actorul a mai jucat in filme precum "Marea evadare", "Cei sapte magnifici" si a fost nominalizat la premiile Oscar pentru rolul din drama de razboi "The Sand Pebbles" (1966). Steve McQueen a murit in 1980, in urma unei operatii de cancer la plamani, la varsta de 50 de ani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.