Gruparea italiana, ai carei suporteri nu sunt la prima abatere in privinta scandarilor rasiste, risca suspendarea terenului pe mai multe etape sau disputarea meciurilor fara spectatori. Greu de crezut ca UEFA va dicta 0-3 la masa verde.   
Gruparea italiana, ai carei suporteri nu sunt la prima abatere in privinta scandarilor rasiste, risca suspendarea terenului pe mai multe etape sau disputarea meciurilor fara spectatori. Greu de crezut ca UEFA va dicta 0-3 la masa verde.     Conform oficialului UEFA, William Gaillard, care este consilierul presedintelui Michel Platini, nu s-a deschis o ancheta propriu-zisa, ci doar o procedura de informare. "Vom incerca sa intelegem ce s-a intamplat din informatiile din presa si din imaginile video", a declarat Gaillard.     Antecedente. Inainte de meciul Lazio - Dinamo, cinci suporteri romani au fost agresati de fanii lui Lazio, doi dintre ei fiind chiar injunghiati. De asemenea, in timpul jocului, din tribuna laziala s-au auzit scandari rasiste la adresa dinamovistului George Blay. Conform unor imagini care circula pe internet, fanii lui Lazio au transmis si un mesaj xenofob catre jucatorii romani: "Plecati acasa, tiganilor!". Oficialul UEFA a mai adaugat: "Trebuie sa stim daca aceste violente au caracter rasist sau nu. Avem o saptamana la dispozitie pentru a aduna dovezi inainte de a decide daca vom demera sau nu o ancheta". Presa din Italia sustine ca se teme de reactia UEFA, intrucat suporterii lui Lazio sunt recidivisti. "In noiembrie 2004, ultrasii biancocelestilor au provocat suspendarea pe o etapa a propriei arene, pentru scandari si sloganuri rasiste in timpul confruntarii cu Partizan Belgrad, din   Cupa UEFA", citeaza Gazzetta dello Sport, care aminteste si de incidentele recente, de la meciul de prezentare cu Panathinaikos Atena: "UEFA ar putea lua in calcul si ceea ce s-a petrecut atunci, chiar daca partida nu s-a disputat pe Olimpico, ci pe Stadionul Flaminio". Fanii laziali au scandat lozinci rasiste la adresa senegalezului Na€™Diaye, dupa ce acesta reusise deschiderea scorului. Nimic insa despre pierderea meciului cu Dinamo la masa verde (0-3) sau despre excluderea lui SS Lazio din competitiile organizate de UEFA!     Reactie Dinamo     Referitor la posibila sanctiune a echipei Lazio, presedintele lui FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat: "Nu cunosc regulamentul UEFA, dar pot spune ca fanii italieni au depasit limita, au fost peste cota de agresivitate fizica si verbala cu care ne-au obisnuit". Oficialul dinamovist a mai adaugat in legatura cu partida retur, de la Bucuresti: "Sper ca suporterii lui Dinamo sa nu reactioneze la provocarile celor italieni. Meciul de la Bucuresti va avea multe necunoscute si fanii nostri trebuie sa fie pregatiti". In schimb, unul dintre actionari, Vasile Turcu, cere excluderea lui Lazio din competitie: "Sunt indignat de ceea ce au scandat fanii lui Lazio atat la adresa lui Blay, cat si a romanilor, in general. Traim intr-o alta era si ar trebui sa ne respectam intre noi. Indiferent de culoarea pielii, toti suntem egali in fata lui Dumenezeu. Cei de la Lazio ar merita sa fie exclusi din competitie". Fundasul Ropotan a zis: "Vrem sa eliminam pe Lazio pe teren, nu la masa verde".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.