Pentru posturile de profesori de limba romana din Spania si Italia se inscrisesera la Bucuresti, pana ieri, ultima zi pentru depunerea dosarelor, 264 de persoane.

Mai erau insa asteptate inscrierile de la ambasadele si consulatele din Italia si Spania, precum si cele trimise de candidati prin posta. 164 de candidati vor sa mearga in Spania, iar 100 in Italia.

Profesorii candideaza pe 32 de posturi - 10 in Italia si 22 in Spania - La Mancha, Comunidad de Madrid si Catalunya. Potrivit Ministerului Educatiei, in scolile din Spania sunt inscrisi aproximativ 20.000 de elevi romani, iar in cele din Italia - 400.

In fiecare dintre aceste tari locuiesc, oficial, cate jumatate de milion de romani, iar daca sunt adaugati si cei care nu stau legal, numarul romanilor ajunge la peste un milion pentru fiecare dintre tari.

Profesorii vor primi 30,5 euro pe ora si pentru o norma intreaga ar putea ajunge la un salariu de 1.500 de euro, bani din care vor trebui sa-si asigure cazarea si masa. Singura cheltuiala pe care o suporta ministerul este transportul dus-intors cu avionul, o data pe an.