Antrenorul Stelei si-a felicitat jucatorii la vestiar dupa remiza chinuita, 2-2, obtinuta cu anonima BATE Borisov in anticamera grupelor Ligii Campionilor.

BATE Borisov a vrut sa-si onoreze onomastica printr-o victorie istorica impotriva Stelei si putin a lipsit sa asistam la una dintre marile surprize ale Ligii Campionilor. Formatia din Belarus a deschis scorul prin Radkov, in minutul 40, dupa o prima repriza in care vicecampionii Romaniei s-au aparat disperati in acordurile fanfarei care insoteau fiecare faza mai periculoasa pentru poarta lui Zapata. Orgoliul a rabufnit dupa pauza, cind Goian (min. 57) si Dica (min. 86) au rescris scenariul din partida cu Zaglebie, insa, pe cind isi pregateau in gind scuzele pentru prestatia pe alocuri jenanta, in prelungiri au fost egalati. Conturile lui Becali nu sint puse in pericol de aceasta remiza, calificarea Stelei in grupele Ligii fiind foarte probabila, insa de suferit au coeficientul UEFA si fanii obisnuiti cu un altfel de spectacol.

„Rezultatul este prost si jocul este prost. Asa greseli de aparare nu am mai vazut de mult. Dar e un rezultat de calificare. BATE e echipa? Abia statea echipamentul pe ei. Imi pare asa de rau ca am facut si tensiune", a caracterizat Dumitru Dragomir jocul Stelei. In schimb, Gigi Becali este de parere ca antrenorul nu a gasit inca formula ideala si regreta cheltuielile de anul trecut („Daca tot am vorbit... Daca stau si ma gandesc ce am facut eu campionatul trecut, nici nu-mi vine sa cred. Pai de ce? Pai eu am facut imposibilul. Ma intelegi? Pai pe mine m-a costat un meci un milion... deci un milion m-a costat un meci. De lei, ca sa nu intervina procuratura. Voi credeti ce vreti. M-a costat un meci un milion", a spus Becali la "Fanatik"), astfel incit rezultatele sa nu-i mai dea emotii, iar Hagi a vazut alt meci de pe banca tehnica. „Toata lumea a spus ca va fi foarte usor, si presa, si jucatorii. Eu le-am spus ca trebuie sa raminem cu picioarele pe pamint, sa ne concentram, sa jucam, pentru ca fotbalul nu e vorbit niciodata. Mie imi place doar fotbalul scris. Eu imi aplaud intreaga echipa, chiar i-am felicitat la final, in vestiar. Inca o data am demonstrat ca avem valoare, am reusit sa depasim un moment dificil revenind pe tabela si eu cred ca vom reusi sa trecem mai departe si sa intram in grupele Ligii Campionilor. Si daca nu va fi sa fie, nu moare nimeni, e vorba de sport aici."

Presa din Belarus a salutat o echipa „muncitoare si disciplinata", pastrind sanse de calificare pentru BATE dupa returul de pe 29 august. „Totul se va decide la Bucuresti, unde ii promitem Stelei o lupta pe viata si pe moarte", a promis antrenorul Kriuscenko, dupa ce „Telegraf" observase ca „bielorusii s-au batut la Borisov pentru fiecare centimetru de teren".

Secundele care au cintarit decisiv in clasamentul coeficientilor UEFA, pe www.cotidianul.ro/select