Contra tulburarilor de erectie avem solutii. Medicamentele sunt cele mai solicitate. De la ele se asteapta minuni: virilitate la minut. Totusi, un studiu de data recenta aduce dovezi potrivit carora psihoterapia de grup ar fi o solutie chiar mai efic
Contra tulburarilor de erectie avem solutii. Medicamentele sunt cele mai solicitate. De la ele se asteapta minuni: virilitate la minut. Totusi, un studiu de data recenta aduce dovezi potrivit carora psihoterapia de grup ar fi o solutie chiar mai eficienta decat pastilele.  


O echipa de cercetatori americani a trecut in revista noua studii avand ca scop determinarea eficientei metodelor psihoterapeutice in tratamentul disfunctiilor erectile. Cele noua studii au fost realizate pe un esantion total de aproximativ 400 de barbati care aveau ca numitor comun tulburarile de erectie. Pentru a scapa de aceasta suferinta li s-a propus fie un tratament cu pastile, fie psihoterapia, fie combinarea primelor doua solutii. Cercetatorii au putut observa ca barbatii care au beneficiat de o forma de psihoterapie de grup au inregistrat o ameliorare substantiala a sexualitatii lor comparativ cu subiectii care s-au limitat la inghitirea pastilelor. Trebuie precizat insa ca barbatii care au beneficiat de combinarea celor doua solutii de imbunatatire a sexualitatii, respectiv de pastile si de psihoterapie - au fost cei mai multumiti.


DEFINITIE. Disfunctia erectila, cunoscuta in mod frecvent sub denumirea de impotenta, reprezinta incapacitatea persistenta sau recurenta de a atinge sau de a mentine o erectie suficient timp pentru a finaliza actul sexual sau o alta activitate sexuala aleasa. Aproape fiecare barbat a avut sau va avea macar o data in viata o problema cu erectia.
Potrivit unui studiu realizat in 2006, 3% dintre barbatii cu varste intre 15 si 25 de ani au probleme cu erectia. In acelasi timp, 10% dintre barbatii pana la 35 de ani si 22% dintre cei care se apropie de varsta de 50 de ani au o astfel de problema.


SOLUTII. Psihoterapia asociata cu pastile contra disfunctiilor erectile a permis ameliorarea starii de sanatate in peste 95% dintre cazuri. Cercetatorii americani recunosc ca "in aceste cazuri ideale sunt identificarea pacientilor si orientarea acestora spre tratamentul care in situatia lor aduce maximum de beneficii".

Profesorul doctor Nicolae Calomfirescu, presedinte al Asociatiei pentru Medicina Sexualitatii din Romania, spune ca "disfunctiile erectile sunt de doua tipuri. La tineri apar in urma unor probleme psihologice, in timp ce la adulti acestea sunt consecinta unei stari de boala provocata de un stil de viata dezorganizat".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.