Invitatia premierului i-a prins nepregatiti pe democrati, care nu si-au coordonat raspunsurile. Initial, vicepresedintele PD Cezar Preda, a anuntat ca partidul sau va fi prezent la consultari, amintind ca formatiunea doreste ca scrutinul sa aiba loc
Invitatia premierului i-a prins nepregatiti pe democrati, care nu si-au coordonat raspunsurile. Initial, vicepresedintele PD Cezar Preda, a anuntat ca partidul sau va fi prezent la consultari, amintind ca formatiunea doreste ca scrutinul sa aiba loc "cat mai repede", in octombrie sau decembrie. Ulterior, seful democratilor, Emil Boc, a decretat ferm ca "PD nu va participa la nici un simulacru de reuniune pentru stabilirea datei euroalegerilor". Motivand decizia anuntata, el a precizat ca PD a mai luat parte odata la o astfel de intalnire, alaturi de celelalte formatiuni parlamentare, "insa dupa ce data euroalegerilor a fost stabilita prin hotarare de Guvern, Tariceanu si-a permis sa ignore acest lucru si sa decida de unul singur amanarea alegerilor".
PSD a anuntat imediat ca se va prezenta la Palatul Victoria, purtatorul de cuvant Cristian Diaconescu aratand ca data preferata de partid pentru organizarea scrutinului este 9 decembrie. "Nu este o propunere fixista, dar, in opinia noastra, euroalegerile ar trebui sa aiba loc la sfarsitul lunii noiembrie sau inceputul lunii decembrie. Daca se opteaza pentru decembrie, atunci nu se poate pe 2 decembrie, imediat dupa Ziua Nationala, asa ca ramane 9 decembrie", a explicat Diaconescu. Si liberalii si-au aratat dorinta de a avea alegeri in noimebrie sau decembrie, prin vocea sefului Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu. UDMR si PC si-au anuntat la randul lor prezenta la intalnirea cu premierul. Vicepresedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a indicat sfarsitul lunii noiembrie ca data ideala pentru scrutin. (R.I.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.