Sapte posturi TV au fost somate pentru transmiterea injuraturilor dintre Mitica Dragomir si galeria dinamovista, iar OTV a primit amenda maxima din cauza lui Vadim Tudor.

TVR 1, Pro TV, Antena 1, Antena 3, R




Sapte posturi TV au fost somate pentru transmiterea injuraturilor dintre Mitica Dragomir si galeria dinamovista, iar OTV a primit amenda maxima din cauza lui Vadim Tudor.

TVR 1, Pro TV, Antena 1, Antena 3, Realitatea TV, Kanal D si National TV au fost atentionate de CNA pentru relatarea certurilor violente dintre presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, si un grup de suporteri dinamovisti, in cadrul jurnalelor difuzate inainte de ora 22.00. Somatia vine in contextul in care, marti, presedintele interimar al Consiliului, Rasvan Popescu, a cerut o monitorizare mai atenta a stirilor sportive, tocmai din cauza limbajului folosit.

Nici OTV nu a scapat din vizorul Consiliului. Postul lui Dan Diaconescu a primit miercuri amenda maxima de 25.000 de lei, din cauza unei emisiuni in care l-a avut invitat pe Vadim Tudor. De asemenea, postul a fost amenintat cu o viitoare pedeapsa maxima, pentru ca nu a intrerupt emisia timp de 10 minute, asa cum i s-a cerut in sedinta trecuta a CNA.

Marti, OTV a mai fusese sanctionat cu 5.000 de lei, pentru publicitate mascata, si obligatia de a intrerupe timp de zece minute transmisia, ca pedepsa pentru o emisiune in care era acuzata Biserica Ortodoxa Romana. Membrii Consiliului au dat miercuri amenda maxima pentru ca Vadim Tudor a afirmat, fara probe, la OTV, ca jurnalista Marie Jeanne Ion stia ca va fi rapita in Irak sau ca UDMR este o organizatie de spionaj. De asemenea, liderul PRM l-a indemnat pe Dan Diaconescu sa nu plateasca amenzile de la CNA: "Nu platesti, domnule. Lasa, domnule, vorbesc eu cu ei. Am mai multe voturi (in CNA - n.r.)".

10.000 de lei a primit amenda si MTV Romania, pentru publicitate mascata, iar Antena 3 s-a ales cu un drept la replica, dupa ce Mircea Badea a contestat, in emisiunea lui, o sanctiune de 25.000 lei primita si a declarat ca CNA-ul este constituit politic.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.