Oficialitatile britanice au confirmat ca, dupa moartea disidentului Alexandr Litvinenko, serviciile speciale de la Londra au verificat 47 de locatii, pentru a descoperi urme de poloniu, substanta care l-a ucis pe fostul ofiter rus.

Astfel, urme de poloniu au mai fost gasite in alte 21 de locatii, printre care Hey Joe, un club de dans din Londra vizitat de oamenii de afaceri rusi, restaurantul marocan Dar Marra-kesh, Mercedesul lui Litvinenko si un taxi gri, sustine The Times, care citeaza un raport al politiei britanice.

Pana acum, autoritatile nu au prezentat informatii decat despre cateva locatii, printre care restaurantul unde a mancat Litvinenko in ziua in care a fost radiat si doua avioane care au circulat pe ruta Moscova - Londra. Pe langa aceste locatii, au mai fost cercetate cinci autobuze, opt avioane, opt hoteluri si sapte restaurante. Britanicii au confirmat ca inca 17 persoane au fost radiate cu poloniu, fara a fi insa nevoie de nici o interventie medicala.

Totodata, Londra a mai anuntat ca politia si serviciul de sanatate au cheltuit dupa moartea lui Litvinenko aproape 4,5 milioane de euro. In acesti bani sunt incluse si cercetarile asupra a peste 1.000 de persoane care ar fi putut avea legatura cu moartea fostului disident rus.