Presedintele Traian Basescu intentioneaza sa angajeze in echipa prezidentiala si un consilier de etnie roma. El s-a intalnit cu reprezentantii organizatiilor de romi incepand din iunie, pentru a repara gafa "tiganca imputita".


Incide
Presedintele Traian Basescu intentioneaza sa angajeze in echipa prezidentiala si un consilier de etnie roma. El s-a intalnit cu reprezentantii organizatiilor de romi incepand din iunie, pentru a repara gafa "tiganca imputita".


Incidentul dintre presedintele Traian Basescu si reporterul Antenei 1, Andreea Pana, in ziua referendumului, in urma caruia seful statului s-a referit la aceasta cu apelativul "tiganca imputita" a fost urmat de judecarea cazului la Consiliul National impotriva Discriminarii si de proteste ale organizatiilor de romi. Reprezentantii acestora au venit la Cotroceni imbracati cu tricouri inscriptionate "tigan imputit" si au adus in dar presedintelui sapun, detergent, apa, prosoape, precum si un CD cu volumul II din "Hituri tiganesti", apreciind ca acestea ii vor placea cu siguranta sefului statului.


CONSULTARI. In primele zile ale lunii iunie, organizatiile romilor au fost invitate la Palatul Cotroceni pentru o discutie cu presedintele Basescu si cu consilierii acestuia, Sebastian Lazaroiu, Valeriu Turcan, Cristian Preda si Teodor Baconschi. "V-am adus aici ca sa discutam despre incident", le-ar fi marturisit seful statului franc invitatilor sai. Traian Basescu s-a aratat interesat sa preia problematica romilor si sa atraga atentia Guvernului ca nu se ocupa suficient de acest lucru, insa are mainile legate pana in septembrie, ca sa mai uite lumea de incident, ne-au marturisit participanti la discutii. ONG-urile i-au cerut lui Traian Basescu sa reactiveze postul de consilier pentru romi din mandatul lui Ion Iliescu, varianta acceptata de seful statului, care asteapta propuneri pentru acest post. Informatia a fost confirmata si de Administratia Prezidentiala. De asemenea, reprezentantii romilor i-au solicitat presedintelui sa militeze pentru o mai mare implicare a Diplomatiei romane in tratarea corecta a romilor peste hotare. Seful statului si-a anuntat, de asemenea, vizita in comunitatile sarace de romi.


MUZEU. Grupul de activisti romi a cerut presedintelui infiintarea unui muzeu al romilor, avand in vedere lacrimile care i-au curs in timpul vizitei la Muzeul Holocaustului din Washington, dar si o dezbatere in legatura cu influenta securitatii asupra comunitatilor de romi. In prezent, este in curs de perfectare data unei noi intalniri.Basescu isi ia consilier rom



Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.