Personalul medical al operatiunii Joint Task Force-East, al carei comandament este instalat la aerobaza din Mihail Kogalniceanu, va efectua zboruri de antrenament intre aeroport si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta. "Scopul zborurilor est
Personalul medical al operatiunii Joint Task Force-East, al carei comandament este instalat la aerobaza din Mihail Kogalniceanu, va efectua zboruri de antrenament intre aeroport si Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta. "Scopul zborurilor este de antrenament si pregatire a pilotilor pentru procedurile de evacuare rapida a vreunui militar roman sau american, care ar suferi rani in timp ce participa la exercitiile JTF-E", a declarat mr. Troy Darr, ofiterul de relatii publice al operatiunii Joint Task Force-East. Primul zbor este planificat pentru astazi si va fi efectuat cu elicoptere Blackhawks configurate pentru acordarea de asistenta medicala de urgenta. Potrivit Mediafax, daca aplicatia medicala nu va fi completa, manevrele vor fi reluate vineri. La Joint Task Force-East participa aproximativ 600 soldati, marinari, piloti si angajati civili. Operatiunea militara este menita sa construiasca interoperabilitatea relatiilor militare dintre Romania, Bulgaria si Statele Unite ale Americii, pentru a testa capacitatile de comanda si control necesare in rotirea trupelor militare. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.