Statul papal va avea propria linie aeriana care va servi credinciosilor in pelerinajele catre locurile sfinte din toata lumea.

Vaticanul, ca orice stat care se respecta, cu propriul oficiu postal si propriul turneu de fotbal, a decis sa-si infiinteze si propria linie aeriana, relateaza „The Guardian". „Aceasta initiativa a venit in urma cresterii numarului de cereri ale pelerinilor in care doresc sa li se faciliteze vizitarea principalelor locuri sfinte", a declarat parintele Cesare Atuire de la Biroul pentru pelerinaj al Vaticanului, pentru publicatia „La Repubblica".

Zborurile ajung in Vatican multumita unei intelegeri cu firma italiana Mistral, ale carei culori, galben si albastru, se potrivesc intimplator cu cele ale Vaticanului, a remarcat directorul executiv al companiei, Valerio Vaglio.

Vaglio a mai declarat ca tetierele scaunelor pasagerilor vor purta inscriptia „Iti caut chipul, Doamne", in timp ce pe linga obisnuitele stewardese, avionul va oferi si servicii de informatii religioase oferite de ghizii prezenti la bordul avionului.

Zborul inaugural il va avea drept invitat special pe cardinalul Camillo Ruini, fost sef al Congresului Episcopilor Italieni.

Compania Mistral a fost lansata de actorul italian Bud Spencer si acum apartine oficiului postal din Italia. Vaglio a amintit ca avioanele folosite ziua de catre pelerini vor fi transformate pe timpul noptii la loc in zboruri in serviciul postei.

Parintele Atuire a subliniat ca luxul nu va fi punctul forte al acestor zboruri . „Se va tine cont de faptul ca pasagerii sint pelerini."