Firma Flavus Investitii, care a  preluat platforma industriala Tractorul Brasov, a achitat integral suma de 77 milioane euro, fara TVA, cu cateva zile inainte de expirarea termenului-limita, a anuntat, ieri, Silviu Savin, administrator al Flavus
Firma Flavus Investitii, care a preluat platforma industriala Tractorul Brasov, a achitat integral suma de 77 milioane euro, fara TVA, cu cateva zile inainte de expirarea termenului-limita, a anuntat, ieri, Silviu Savin, administrator al Flavus Investitii, citat de Mediafax.Termenul-limita la care societatea ar fi trebuit sa achite integral suma de 77 milioane euro, fara TVA, a fost stabilit pentru ziua de miercuri. Potrivit contractului semnat intre lichidatorul uzinei de tractoare, Casa de Insolventa Transilvania si noul proprietar Flavus Investitii SRL, transferul de proprietate s-a facut la 10 august, data achitarii sumei integrale."Am achitat suma integrala la data de 10 august. Vom incepe acum studiile de fezabilitate care vor sta la baza unui business-plan amanuntit. Aceste studii vor dura cel putin sase luni. Dupa aceea, se va incepe restructurarea productiei, ceea ce va lua inca cel putin sase luni. Productia nu va incepe decat dupa aceasta perioada. Din experienta noastra, stim ca este altceva cand privesti o societate din exterior si altceva cand incepi studii amanuntite", a spus Silviu Savin.El a precizat ca firma intentioneaza sa inceapa productia de tractoare la Brasov "cat de repede posibil", dar nu este exclusa nici posibilitatea derularii altor proiecte, inclusiv imobiliare, pe platforma de 126 hectare a uzinei.Prima etapa pentru uzina va fi reorganizarea productiei astfel incat societatea sa devina profitabila, iar in decurs de patru-cinci ani sa poata produce cel putin 10.000 de tractoare anual, in conditiile in care necesarul de tractoare in Romania este de 15.000 de bucati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.