La capitolul justificari, tinerii europeni au mai mentionat ca descarca muzica si filme numai in scop personal, ca site-urile sunt cele care platesc artistii, ca nu este credibil sa sustii ca acestia sufera prejudicii in urma descarcarilor ilegale si
La capitolul justificari, tinerii europeni au mai mentionat ca descarca muzica si filme numai in scop personal, ca site-urile sunt cele care platesc artistii, ca nu este credibil sa sustii ca acestia sufera prejudicii in urma descarcarilor ilegale si ca DVD-urile si CD-urile sunt pur si simplu prea scumpe.
Aproape toti copiii intervievati din cele 27 de tari membre ale Uniunii Europene, dar si din Norvegia si Islanda, au spus ca vor continua sa descarce muzica si filme. Respondentii au mai spus ca se tem mai degraba de problemele legale decat de riscul de a descarca un virus.
Rezultatele studiului, care au fost facute publice vineri, arata ca cei mici folosesc internetul de mai multe ori pe zi, desi utilizarea acestuia este, intr-o anumita masura, limitata de parinti, iar cei mai multi au telefoane mobile, pe care le folosesc de cele mai multe ori nesupravegheati.
Potrivit studiului, copiii sunt mult mai constienti de potentialele riscuri online, precum virusii, furtul de identitate si eventualele contacte periculoase cu strainii, decat isi imagineaza parintii lor, si tind sa stie care sunt masurile de precautie necesare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.