Compania acuza Den Braven de concurenta neloiala si afirmatii mincinoase si denigratoare la adresa ei. Distribuitorul de materiale de constructii Selena a actionat in instanta firma Den Braven Romania pentru concurenta neloiala pri


Compania acuza Den Braven de concurenta neloiala si afirmatii mincinoase si denigratoare la adresa ei. Distribuitorul de materiale de constructii Selena a actionat in instanta firma Den Braven Romania pentru concurenta neloiala prin furnizarea de informatii false privind produsele proprii si pentru acuzatiile de mituire a unor functionari publici venite din partea Den Braven la adresa Selena. Aceasta acuza subsidiara grupului olandez Den Braven, care este de asemenea distribuitor de spume poliuretanice, de trimiterea unor scrisori mincinoase catre mai multe institutii oficiale, printre care guvernul Olandei, Ambasada Olandei la Bucuresti si Presedintia Romaniei. Potrivit Selena, Den Braven a acuzat compania ca ar fi dat mita un milion de euro unor functionari ai Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) pentru solutionarea in favoarea sa a unor sesizari inaintate de Den Braven.

Directia Nationala Anticoruptie a dispus neinceperea urmaririi penale a functionarilor acuzati, insa Den Braven a continuat politica denigratoare, se spune in comunicat. Selena va solicita instantei sa oblige firma Den Braven la plata unor daune simbolice in valoare de un leu, sa recunoasca public falsitatea afirmatiilor facute la adresa companiei si sa inceteze actiunile de concurenta neloiala, initiate inca din 2004. In luna mai, Den Braven Romania si alti producatori sau distribuitori de spume poliuretanice au acuzat Selena de publicitate inselatoare si concurenta neloiala, intrucit ar fi furnizat informatii false despre produsele proprii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.