Directorul Institutului National de Fizica a Pamantului, Gheorghe Marmureanu, spune ca pana in urmatorii doi ani in Romania nu se va produce un cutremur catastrofal. Afirmatia vine ca urmare a seismului cu magnitudinea de 7,9 grade produs miercuri no
Directorul Institutului National de Fizica a Pamantului, Gheorghe Marmureanu, spune ca pana in urmatorii doi ani in Romania nu se va produce un cutremur catastrofal. Afirmatia vine ca urmare a seismului cu magnitudinea de 7,9 grade produs miercuri noapte in Peru si a celor de ieri din Pacific, in sud-estul Australiei. Intrebat la "Radiojurnal" cum explica seismologii producerea acestor cutremure de mare intensitate in Oceanul Pacific in mai putin de 24 de ore, Marmureanu a facut cateva referiri si la situatia din tara noastra: "Suntem intr-o situatie extrem de optimista pentru Romania, ca energia este canalizata, miscarile tectonice au loc in partea Asiei: Sumatra, Java, Japonia. Este o situatie fericita pentru Romania si, asa cum am anuntat, pana in 2010 nu putem avea un cutremur catastrofal. Putem in timpul acesta construi, repara."


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.