Dependent de droguri stimulative si antidepresive, avand sanatatea subrezita, la 16 august 1977, Elvis Presley se stinge din viata, la numai 42 de ani. De la despartirea de regele rocka€™n roll au trecut 30 de ani.  Nascut la
Dependent de droguri stimulative si antidepresive, avand sanatatea subrezita, la 16 august 1977, Elvis Presley se stinge din viata, la numai 42 de ani. De la despartirea de regele rocka€™n roll au trecut 30 de ani.  Nascut la 8 ianuarie 1935 in localitatea Tupelo din statul Mississippi, Elvis Presley a urmat cursurile gimnaziale la L.C. Humes High School din Memphis, dupa care s-a angajat ca plasator la Loew's State Theater, iar apoi ca sofer de camion la o companie de electricitate. DEBUT. In 1954, a inregistrat, la 'Sun Records', cantecul 'That's All Right, Mamma', pe care-l ofera ca dar muzical mamei sale, Gladys. Presedintele companiei 'Sun', Sam Phillips, a intuit talentul lui Elvis, sprijinindu-i primii pasi in cariera muzicala. Primul impresar al cantaretului a fost Bob Neal. Debutul ca profesionist al scenei a avut loc la 10 august 1954, in parcul Overton din Memphis, iar primul hit - 'Heartbreak Hotel' - a fost lansat in 1956. La 28 ianuarie 1956, a debutat la televiziunea nationala (pe canalul CBS), in acelasi an inregistrandu-se si debutul cinematografic, in 'Love me tender'. Pana in 1969, filmografia lui Elvis a cuprins 33 de titluri. SUPREMATIE. Supranumit 'Regele', Elvis este idolul necontestat al muzicii anilor '50-'60 si exponentul cel mai de seama al stilului rock'n roll. Intre 1958-1960, a efectuat stagiul militar la o baza a armatei americane din Germania Federala. Aici o cunoaste pe viitoarea sa sotie, Priscilla Beaulieu, cu care s-a casatorit in 1967 si impreuna cu care are o fiica, Lisa Marie. Succesul extraordinar inregistrat, adoratia aproape isterica din partea tinerilor s-au datorat noii sonoritati a cantecelor, noi infatisari a liniei vestimentare, unui nou mod de exprimare, de a vorbi despre dragoste, unui nou stil de dans. In 1973, Elvis a aparut intr-un spectacol de televiziune 'Aloha from Hawaii', prima transmisiune internationala, prin satelit, receptionata in 36 de tari (circa un miliard de telespectatori). La 16 august 1977, Elvis Presley se stinge din viata, la numai 42 de ani. Popularitatea celebrului cantaret a crescut vertiginos, 'Regele' bucurandu-se constant de o extraordinare glorie postuma.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.