PSI - Ce este si cum se manifesta agresivitatea pasiva  In librarii a aparut un nou volum - "Agresivitatea pasiva". "Inca o carte de psihologie?", veti  spune. Ineditul situatiei il reprezinta faptul ca autorul este congressman
PSI - Ce este si cum se manifesta agresivitatea pasiva  In librarii a aparut un nou volum - "Agresivitatea pasiva". "Inca o carte de psihologie?", veti  spune. Ineditul situatiei il reprezinta faptul ca autorul este congressman al Statelor Unite.   Ni se intampla tuturor sa mascam furia, mania. La unii oameni, ascunderea agresivitatii devine obisnuinta. Astfel se naste agresivitatea pasiva, care nu inseamna suprimarea agresivitatii, ci doar manifestarea ei pe cai ocolite. Adevarata lovitura sub centura, agresivitatea pasiva poate crea probleme serioase oricui are de-a face cu ea. Autorii propun strategii verificate de a te confrunta cu aceasta atitudine la tine si la altii. Cum sa identifici agresivitatea pasiva?, cum sa te confrunti cu ea in situatiile de viata cele mai diverse?, cum sa demontezi comportamentul pasiv-agresiv si sa inveti sa exprimi furia intr-un mod sanatos si productiv? - iata cateva dintre intrebarile cele mai importante din carte.   POLITICE. "O parte a publicului are impresia ca la Washington exista mult prea multa inversunare si meschinarie. Nu pot sa neg acest lucru. Este adevarat. Majoritatea celor de la Washington chiar incearca sa faca o treaba buna, in ciuda faptului ca nu intotdeauna cad de acord asupra modului in care trebuie procedat. Din nefericire, exista si cei pe care nu-i preocupa decat jocurile de culise ale puterii. Desi pot sa nu iau intotdeauna in serios ceasurile pe care le petrec asistand la dezbateri uneori acerbe, foarte sincer vorbind, sunt recunoscator pentru faptul ca oamenii doresc sa analizeze impreuna problemele si pentru faptul ca avem dezbateri, un forum de discutii si un schimb liber de idei a€” fiindca profesia mea de baza imi reaminteste care ar fi alternativa!", spune  Tim Murphy, unul din cei doi autori.  Cine e Tim Murphy? Republican, membru in Casa Reprezentantilor, reprezentant al Statului Pennsylvania, Murphy a absolvit psihologia, pe care a si predat-o o vreme la Universitatea din Pittsburgh. Persoana extrem de activa, Tim Murphy a fost la un pas de moarte in urma cu doi ani, cand, aflat in Irak, a suferit un accident de masina impreuna cu un alt congressman. "Agresivitatea pasiva" este prima sa lucrare de anvergura si este scrisa impreuna cu Loriann Hoff Oberlin, autoare a peste noua lucrari non-fictiune din sfera psihologiei.    


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.