Cresterea productiei industriale aferente primelor noua luni ale anului va incetini la 5,9%, fata de 7,1%, in intervalul similar din 2006, potrivit unei analize conjuncturale realizate de Comisia Nationala de Prognoza (CNP) in rindul managerilor de firme.

„In concordanta cu aceasta ultima evolutie, dar si cu estimarile de reducere a numarului de salariati din industrie, se apreciaza ca societatile comerciale vor inregistra o crestere importanta a productivitatii muncii, la nivelul primelor noua luni, si anume 10,6%, iar la nivelul trimestrului III, comparativ cu aceeasi perioada din 2006, se preconizeaza o majorare de circa 10%", se arata in ancheta CNP.

Potrivit datelor prezentate in ancheta, la nivelul primelor noua luni ale anului, numarul mediu de salariati va inregistra o scadere de 3,8%, fata de perioada corespunzatoare a anului anterior. In ceea ce priveste investitiile, managerii anticipeaza cresterea acestora cu 36,2%, la nivelul primelor noua luni, si cu 46,6% in trimestrul trei, comparativ cu perioadele similare din 2006.