NIBC, o institutie financiara olandeza afectata de expunerea la piata creditelor ipotecare riscante din SUA, a convenit sa fie preluata de banca de investitii Kaupthing, din Islanda, intr-o tranzactie de aproape trei miliarde de euro, transmite Reute
NIBC, o institutie financiara olandeza afectata de expunerea la piata creditelor ipotecare riscante din SUA, a convenit sa fie preluata de banca de investitii Kaupthing, din Islanda, intr-o tranzactie de aproape trei miliarde de euro, transmite Reuters, citat Mediafax. Kaupthing va plati 1,6 miliarde de euro in numerar pentru banca olandeza, diferenta de 1,4 miliarde de euro urmand sa fie obtinuta printr-o emisiune de 150 de milioane de actiuni noi si contractarea unor datorii. Emisiunea de actiuni, care reprezinta circa 20% din capitalul bancii islandeze, va fi achizitionata, in mare parte, de un consortiu de investitori condus de JC Flowers, actualul proprietar al NIBC.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.