Aduce un pic cu al nostru Ricky Dandel, dar e bulgar si-l cheama Dono Tsvetkov. Deloc intamplator, este presedintele Festivalului International de Muzica Discovery, primul festival "privat" de la sud de Dunare.   Dono Tsvetkov s-a miscat mai
Aduce un pic cu al nostru Ricky Dandel, dar e bulgar si-l cheama Dono Tsvetkov. Deloc intamplator, este presedintele Festivalului International de Muzica Discovery, primul festival "privat" de la sud de Dunare.   Dono Tsvetkov s-a miscat mai toata viata lui in aceasta breasla: a absolvit scoala de muzica, a fost solist, compozitor, producator, impresar, prezentator tv si de radio, cronicar muzical. In conditiile in care Bulgaria avea un festival international de traditie, "Orfeul de Aur", Tsvekov a avut curajul ca, in 1992, la Varna, sa organizeze prima editie a festivalului "Discovery". Intre timp, Orfeul a murit (de vreo sapte ani), iar Discovery a ajuns la cea de-a 16-a editie.   IN ISTORIE. De vocile vecinilor romani este teribil de impresionat: "Silvia Stefanescu, Laura Stoica, Luminita Anghel, Nico, Mihai Traistariu, Angel, Carmen Trandafir, Jasmine au luat premii importante la Discovery". Despre cel mai important festival concurent din zona, "Cerbul de Aur", are tot cuvinte de lauda: "De trei ori am fost la Brasov, in calitate de producator al concurentilor bulgari. Foarte frumoasa atmosfera la acest eveniment, iar bugetul este de invidiat, fata de al nostru!", spune Tsvetkov. Il informam ca e al doilea an consecutiv cand nu se organizeaza Cerbul. Ne da un raspuns tipic... romanesc, de om impacat cu soarta: "Unele lucruri sunt menite sa ramana in istorie si atat. La noi, Orfeul nu se mai organizeaza de ani buni, asta nu inseamna ca lumea nu-si aduce aminte ca a existat". Manelele sunt pretuite in Bulgaria, videoclipurile cu Adrian Minune, Costi Ionita si altii putand fi vizionate la televiziunile cu profil muzical. "Noi nu avem manele, dar le ascultam pe ale voastre. Sunt foarte populare, chiar daca bulgarii nu inteleg versurile. In schimb, in discoteci si la radio are succes Morandi", ne-a mai spus Tsvetkov.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.