Trei pui de leopard din specia Panthera pardus saxicolor au fost prezentati publicului in aceasta saptamana la gradina zoologica din Budapesta.

Cei trei, doua femele si un mascul, s-au nascut in captivitate, pe 19 iunie, si se simt foarte
Trei pui de leopard din specia Panthera pardus saxicolor au fost prezentati publicului in aceasta saptamana la gradina zoologica din Budapesta.

Cei trei, doua femele si un mascul, s-au nascut in captivitate, pe 19 iunie, si se simt foarte bine. Odata cea mai intalnita subspecie de leopard, Panthera pardus saxicolor este astazi pe cale de disparitie si se mai intalneste in salbaticie, in Asia de vest, in tari precum Iran, Irak, Afghanistan, Tadjikistan, Turkmenistan, Uzbekistan sau Armenia. Se crede ca in salbaticie mai exista mai putin de 2.000 de exemplare.

Doar 37 de gradini zoologice din lume mai au astfel de leoparzi, in total 74 de exemplare. Puii nascuti in Ungaria, Bella, Bara si Bahar, au venit pe lume in cadrul unui program ce se desfasoara in gradinile si acvariile zoologice europene.
Parintii lor, tatal Nadir si mama Cezi, se afla la gradina zoologica din Budapesta din 2003. Primul lor pui, Asszir, a venit pe lume pe 6 iunie 2005 si se afla acum la gradina zoologica din Ierusalim. Cei trei pui nascuti anul acesta vor ramane aproximativ un an la Budapesta, dupa care vor fi transferati la o alta gradina zoologica.

Simbolic, primii vizitatori ai tripletilor de leopard au fost tripleti umani: doua fetite si un baiat. Conducerea gradinii zoologice din Budapesta a anuntat ca pana la sfarsitul lui 2007 toti gemenii care vin impreuna vor avea intrare gratuita, indiferent daca sunt doi, tripleti, cvintupleti sau sextupleti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.