Omni Toys, unicul importator din Romania de jucarii chinezesti distribuite de Mattel, a retras deja de pe piata romaneasca 886 de jucarii a caror vopsea continea prea mult plumb, din cele 3.532 livrate in Romania, a declarat directorul de marketing a
Omni Toys, unicul importator din Romania de jucarii chinezesti distribuite de Mattel, a retras deja de pe piata romaneasca 886 de jucarii a caror vopsea continea prea mult plumb, din cele 3.532 livrate in Romania, a declarat directorul de marketing al companiei, Florin Fatasan. "Retragerea voluntara a jucariilor fabricate de Mattel se datoreaza unui sistem riguros propriu, in urma descoperirii unor probleme la anumite produse. Reprezentantii companiei au afisat o lista cu toate produsele cu probleme, din care in Romania exista numai sapte modele: un singur cod de Barbie & Tenner, cinci coduri de la Polly Packet si un cod din gama de masini Cars", a spus Fatasan.Din modelul Polly Packet, doar personajul Sarge apare in lista cu probleme, fiind fabricat in martie-iulie 2007, sub inscriptia Made in China. Pentru acest model s-au importat 1.096 de unitati, dintre care s-au retras 477, pentru modelul Barbie & Tenner s-au importat 516 bucati, din care s-au retras 409, iar pentru modelul Cars au patruns in tara 1.920 de unitati, din care doar 16 trebuie retrase. Reprezentantul Omni Toys a precizat ca jucariile produse de Mattel la fabrica din Thailanda nu reprezinta un pericol, ci doar cele fabricate in China. Omni Toys a pus la dispozitia clientilor o linie telefonica gratuita, prin care acestia pot sesiza eventualele probleme. De asemenea, directorul de marketing al Omni Toys nu a putut estima valoarea pierderilor pe care le-a suferit compania si a precizat ca in prima faza retragerea jucariilor a fost o prioritate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.