IRAN. Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a calificat proiectul SUA de instalare a unui scut antiracheta drept o "amenintare" pentru "intreaga Asie". Iranul participa in calitate de observator la summitul anual al Organizatiei de Cooperare de la
IRAN. Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a calificat proiectul SUA de instalare a unui scut antiracheta drept o "amenintare" pentru "intreaga Asie". Iranul participa in calitate de observator la summitul anual al Organizatiei de Cooperare de la Shanghai, din care fac parte China, Rusia si patru state din Asia Centrala (Kazahstan, Kirgizstan, Tadjikistan si Uzbekistan), iar presedintele iranian a profitat de ocazie pentru a face aceasta remarca.   SATELITI PENTRU AGENTII. Statele Unite acorda propriilor agentii interne accesul de a folosi imagini din satelitii de spionaj. Imaginile vor fi folosite pentru a spori securitatea nationala si pentru a raspunde mai bine dezastrelor naturale, a declarat un oficial american. Folosirea imaginilor va fi manageriata de un nou departament din cadrul Departamentului pentru Securitate Interna. Anumite agentii aveau deja acces, ce-i drept limitat, la imaginile realizate de satelitii de spionaj.   FRANTA. Un baietel de 5 ani, disparut miercuri dupa-amiaza in Roubaix, a fost gasit bine, sanatos, iar rapitorul sau a fost retinut de politie, la scurt timp dupa declansarea unui plan de alerta de rapire. Rapitorul, un pedofil deja condamnat pentru agresiuni sexuale asupra minorilor si care a iesit de curand din inchisoare, a fost prins datorita martorilor care au aparut dupa declansarea alertei de rapire.   BULGARIA. Premierul bulgar, Serghei Stanisev, a declarat ca este necesara o investigatie serioasa cu privire la motivele confruntarilor dintre bulgari si etnici romi, care au avut loc in noaptea de 13 august la Sofia. Confruntarile ar fi izbucnit dupa ce 30 de membri ai unui grup extremist au batut trei persoane de etnie roma, in sprijinul carora au venit apoi aproape 200 de persoane. Violentele grupului de romi sunt rezultatul discriminarii, sustine Comitetul Helsinki, excluzand insa posibilitatea extinderii incidentelor in toata tara.   PROCES. Un grup de reporteri, impreuna cu familiile acestora au actionat in instanta producatorul de computere Hewlett-Packard (HP), acuzat ca le-a incalcat intimitatea in perioada in care a efectuat investigatii pentru identificarea sursei unor scurgeri de informatii. Investigatorii angajati de HP au utilizat identitati false pentru a obtine listele private de apeluri ale unor directori si angajati ai companiei, dar si ale mai multor jurnalisti.   PARANORMAL. Un caine care traieste in incinta unui sanatoriu din Ohio, SUA, este creditat cu acelasi simt neobisnuit pe care il are celebrul motan Oscar, despre care s-a scris intr-o renumita revista de medicina: simte cand pacientii sunt aproape de moarte. Pana in prezent Scamp a prevestit decesul tuturor celor 40 de pacienti care s-au stins in ultimii trei ani la sanatoriu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.